Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Ha a kertemben, üvegházamban...

Ha a kertemben, üvegházamban szeretnék termeszteni sáfrányt, akkor megtermesztett fűszert hol tudom eladni és milyen engedélyek szükségesek hozzá?

Figyelt kérdés

2014. aug. 1. 21:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1. A sáfrányz üvegházban nem lehet termeszteni, csak szabadföldben.

2. Akkora területet nem tudsz beültetni, hogy megérje, ugyanis EGY GRAMM sárfányhoz 200 növényböl kell a bibét kézzel, még azelött kiszedni, oogy rájk sütne a Nap.

3. Kereskedelmi mennyiség elöállításához rengeteg ember kellene, aki szedi, meg válogatja - ezt kifizetni nem tudod, mert többe kerülnek, mint amennyi hason bejönne belöle

2014. aug. 1. 21:53
 2/5 anonim ***** válasza:
2014. aug. 1. 21:54
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Én a "sáfrányt" a pincében termesztem. Az üvegházat könnyen észreveszik a szomszédok. Próbálkozz középiskolák, egyetemek örnyékén, az a FŰszer negnagyodd felvevőpiaca. Itthon nem lehet engedélyel termeszteni, csak Hollandiában, és Amerika egyes államaiban orvosi célra :)
2014. aug. 1. 22:09
 4/5 A kérdező kommentje:

lpatrikl!

A "fűszer" alatt tényleg a sáfrányra gondoltam, egyébként azt már termesztettem amire te gondolsz csak nem tudtam eladni.

Épp ezért szeretnék valami itthon is termeszthető fűszernövényből megélni.Csak még nem tudom, hogy ehhez milyen engedélyek szükségesek és hová lehet eladni.

2014. aug. 1. 23:04
 5/5 anonim válasza:
bejött a sáfránytermesztés? mert én is gondolkodok rajta
2015. nov. 3. 20:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!