Melyik a legjobb minôségű szalámi?
Kimondottan káros anyag egyikben sincs (és nem is lehet), viszont a relatíve leginkább aggályosnak tartott nitrit tradicionálisan benne van az összes kolbász, és szalámifélében. (A botulizmust megakadályozandó).
A legjobban akkor jársz, ha megnézed az összetételt.
1. Minél kevesebb adalékanyag legyen benne. Hús, szalonna, só, paprika, bors, nitrit, vagy pác-só: ezek a normális szalámi összetevői. A cukor (glükóz) az érést gyorsítja, gyors érlelésű szalámiknál lehet. Színezék, és egyéb vegyszer ne legyen !
2. A hústartalomnak mindenképp 100% felett kell lennie !
(A szalámi érleléskor súlyt veszít, így 100 kg nyers szalámiból csak 60-70 kg kész szalámi lesz; a marhahús kevésbé szárad össze.) Jó szaláminál a hústartalom 132-140%.
3. Ha van benne marhahús, az szintén jó pont.
Neves termékeket érdemes venni (pl. Pick, Herz).
Voltam boltban. Végignéztem az összes szalámi összetevőit és a Pick, lett a "dobogós". Sajnos ebbe is van tartósítószer (nátrium-nitrit E250). Egyébként érdekes amit a világhálón lehet olvasni erről ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!