Budapesten hol lehet minőségi lókolbászt kapni? Meg lehet valahogyan állapítani, hogy valóban lóból készült-e?
Figyelt kérdés
2013. nov. 5. 22:08
11/15 A kérdező kommentje:
Nem tudok morális kérdést csinálni az ételből. Sajnálom.
2013. nov. 6. 20:16
12/15 anonim válasza:
Ló vagy nyúl vagy őzike jaj ne együk meg :( de megesszük ez van el kell fogadni ha nem ennél 3napig te is megennéd ez nem kérdés.
Kérdésre válaszolva ahogy előttem írták nagyon sötét a színe és tényleg feketés beütése van pontosan ilyennek kell lennie
A másik dolog hogy nem ajánlom hogy lókolbászból 2000ft környékén vásárolj 3000-4000 környékén megy a normális nem mócsingos kolbász ha megnézzük a persze nem akciós minőségi sertés kolbászt az is 2000-3000 környékén van. Továbbá a nagyobb piacokon csarnokokban ahol van füstölt árú általában kapható .
13/15 potyike válasza:
Budapesten a nagy csarnokban van egy üzlet,ahol többféle is van,főző is,száraz is,sőt még szalámi is.
14/15 anonim válasza:
Őseink (úgy értem a magyarok ősei, ha nem vagy az bocsi)mindig is megették a lovat. Ez nem újkeletű hóbort. A baromfigyárból, marhagyárból, disznógyárból kikerült állatkákkal ellentétben, a lovat nem vágásra tenyésztik, soha nem is tenyésztették e célból, más tekintetben volt haszonállat. Ám szegény állatka megöregszik és előbb utóbb meg is döglik, vagy ha ez borzalmas kifejezés neked, elpusztul. (de semmiképp sem meghal, olyat az emberek szoktak) Ahelyett, h. egy jó nagy gödröt ásnának neki, inkább lemészárolják, széttrancsírozzák, össze vissza kaszabolják és betöltik pl. kolbászbélbe, utána a gyakorikérdések.hu-n megvitatják hol lehet megvásárolni, megveszik, hazaviszik, és felzabálják. Érted baz*meg?! Ezek így működnek, próbálj ezzel együtt élni, eltűrni, miképpen mi is megbocsájtunk az ellenünk vétkezőknek, azaz neked. Ha nem akarsz, ne egyél lovat, edd meg magad te szerencsétlen.
15/15 anonim válasza:
Jah és tényleg, itt a kérdezőnek is szándékoztam válaszolni. El kell keserítselek, tisztán lókolbászt nem kapsz. Ennek több oka van. Az egyik, h. egy retartdált csaló országban élünk és eladják neked lókolbásznak azt is ami nem az, színezik, ízfokozóval módosítják stb. a sertéshúst, a másik oka, h. nem is lenne jó így, mert a lóhús hasomlóan a vadhúshoz, rendkívül száraz, erőteljes ízű, (pl. édes)ezért vegyítik házisertéssel, ritkábban birkával. (ez utóbbi biztosan nem kerül kereskedelmi forgalomba, mert leginkább saját felhasználásra készül, ill. így már nagyon drága lenne és senki nem fizetné meg)Édesdrága mamikáknál papikáknál a piacon, sarkon, egyéb helyeken szintén nem kapsz, ők szeretnék azt hinni, h. az amit állítanak, vagy, ránézésre sosem gondolnád de tudatosan át*asznak ők is. Gondolj bele, hol vághatnak lovat? A szomszéd bácsi a rigót eladja a vágóhídra, ha nem, akkor szintén nem kerül be a kereskedelembe, ugyanis ott helyben vidéken, az ismerősök között elkel az árú. A vadgazdaságok viszont a boltjaikban, értékesítenek lókolbászt, (én ezt javasolnám) és szintén nagyobb valószínűséggel kapsz egy nagyobb kereskedelmi láncnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!