Ki mire szavaz, egyszerre csak keveset vásárolni mindenből és gyakran, vagy ritkán és nagy bevásárlás nagy mennyiség?
Nem romlandó vagy sokára romlandót mindig akkor veszünk,amikor akciós,nézem az ujságokat (mosópor,liszt,tartós tej,stb)
Reggeli-vacsi hideget eszünk,ehhez is nézem mi van akciós (persze azt is,hogy akciósan ne kerüljön többe mint a másik boltba normál áron),és ahhoz igazítom,illetve ebédre van főzz,azt is próbálom ahhoz mi van otthon,mi van jó áron.
Kisméretű fagyónk van,csirkemell,disznócomb,karaj,darált hús általában van otthon,ami fogy,pótolom amikor jó áron van.
De mi van olyankor ha pelenkáról, törlőkendőről, mosóporról, ruha öblítőről, lisztről, kristálycukorról, fűszerekről stb... van szó?
Elmentek a nagy piacra ahol ha nagy tételben vásároltok sokkal jobban megéri, kicsit olcsóbban nagy tételben de ritkábban, még akkor is ha közelben van a kis bolt de méreg drága?
3-as vagyok!
Az olyasmiből én is megvenném a kb. egy hónapra valót, persze azért megnézném, hogy valahol van-e közöttük is akciós. A tisztálkodószereket (szappan, fogkrém, desodor, és hasonlók) én sem hetente vásárolom.
Egyébként akkor álltam át a heti kaja-vásárlásra, amikor az egyik szomszéd-csaj költözött, a fagyasztójában levő dolgokat átpakoltuk hozzám. Kiszedett a fagyójából kb. 2-3 éve ott tárolt liba-combot, és kb. ugyanolyan öreg nagyszemű tarka-babot. Szóval még a gusztusom is elment tőle. Szerencsére látta, hogy szinte ehetetlenek, és rögtön bevágta a kukába, nem kellett a saját hűtőmbe beraknom!
Akkor megfogadtam, hogy sosem fogok úgy vásárolni, hogy valamikor majd jó lesz!!!
Ahogy mondani szoktam, hamarosan itt az "enyim-nyaram", akkorra még be tudtok ütemezni egy kerti-partit, bográcsossal, grillezéssel: hívjátok meg a rokonokat, barátokat, jó ismerősöket, és jó szomszédokat. Percek alatt eltűnnek a "vadak" a fagyóból, ráadásul gazdagabbak lesztek egy jól sikerült hétvégi "összeröffenés" emlékével.
Pl. le lehetne szervezni piknik alapon: ti adjátok a husit, a rövid-italt és a tűzrevalót, aki pedig jön, az hoz, bort-sört, édes és sós apró-sütit.
Kedves utolsó ez nagyon jó ötlet, de már ellőttük szombaton, de még mindig maradt:) Egy pörköltet főztek a fiúk, én nem ettem belőle, de állítólag nagyon finom volt.
Szeretem a kerti partikat, pikniket, akár batyús buli szerűen is. Lehet összetrombitálom a abarátokat egy piknikre, emrt lehet zsírban lesütni husit és akkor az oda is tökéletes hidegen. Egy adagot pedig pont most ajándékoztam el a kolleganőmnek:) El fog ez fogyni előbb utóbb:)
A nagybevásárlással könnyebb spórolni: ilyenkor egy hétre előre megtervezi az ember az étrendet pl., majd listát ír, hogy mi hiányzik hozzá, és csak azt veszi meg.
Ha 1-2 naponta leszalad valaki a boltba, akkor tényszerű, hogy "jajj ez sincs otthon", "jajj az sincs otthon" és minden nap ott hagy 3-4-5.000 ft-okat felesleges dolgokara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!