Szabolcs Szatmár Bereg Megyében, Kisvárdán vagy környékén hol lehet termelői nyers/bio tejet venni?
A Kisvárda környékén elérhető termelői, nyers, vagy bio tej beszerzésére számos lehetőség kínálkozik. Az egyik lehetőség a Termelőtől.hu weboldalon található, ahol több gazdaság és termelő is kínál friss, házi tejtermékeket. Egyikük például a Holl Tejgazdaság, ahol magyartarka tehenek tejét árulják, emellett tejföl, túró, joghurt és egyéb tejtermékek is elérhetők. A gazdaság Pest megyei, de az értékesítés kiterjedhet más területekre is.
Ha a közelben szeretnél vásárolni, érdemes érdeklődni helyben a termelőknél, hogy biztosan elérhetők-e a kívánt termékek, mivel gyakran személyes átvétel, vagy házhoz szállítás is megoldható. Továbbá, a helyi piacokon és közvetlenül a gazdáktól is beszerezhetők friss tejtermékek.
Ha olyan tejet akarsz ami a "tehénből jön", akkor a legbiztosabb ha egy tehenészetet keresel meg!
#1-nek:
Dolgoztam egy évig tehenészetben, és "elvégeztem a gépi-fejő és tejkezelő" tanfolyamot.
És az a "Holl" tejgazdaság árul sovány-tejet is? Mert ha nem, akkor mit csinálnak a lefölözött tejjel? Higgyem el hogy kidobják?
Berakod a hűtőbe egy üvegben, és ha 4-5 órán belül nem válik ki tisztán láthatóan a tetejére a tejszín, akkor át lettél qrva. Ami tejgazdaságok esetében alap. A tehénből jött tej 4,5-5,2 tejzsír-százalékú.
Nálunk is van ilyen tejgazdaság, autóból árulták egy ideig a tejet, de egy jó ideje már nincsenek.
Megkérdeztem, és állította a csávó hogy egyenesen a tehénből jön. Mondtam neki hogy azért kérdezem, mert tejfölt akarok csinálni. Nem szólalt meg, csak megrázta a fejét. 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!