Ha Szlovákiában élelmiszerboltban forinttal fizetek, akkor mennyivel számolják az átváltást?
Figyelt kérdés
okt. 9. 12:39
2/31 anonim válasza:
Nem fogsz forinttal fizetni. Ha kártyával fizetsz, akkor is euroban fogsz fizetni, és a bankod a saját akktuális euro/forint árfolyammal fogja átszámolni.
3/31 A kérdező kommentje:
Készpénzzel fizetek és nem akarok euroval fizetni, csak felmerült ez a kérdés egy beszélgetés során. Tudom, hogy ki van írva, de azt majd csak akkor fogom látni, ha ott leszek. Lehet, hogy csak 2-3 hét múlva. Gondoltam, ha valaki tudja, akkor megírja.
okt. 9. 14:07
4/31 anonim válasza:
Azért nem tudja senki, mert messze s hivatalos átfolyam alatt váltansk, és csak határközei maszekok fogadnak el forintott. Legalábbis nagyon meglepne, hs mondjuk egy Kaufflandban elfogadnák.
5/31 A kérdező kommentje:
Szerintem elfogadják. Az biztos, hogy Magyarországon az Intersparban lehet Euroval fizetni, ki is van írva, hogy mennyiért számolják be. (Nevetséges az árfolyamuk)
okt. 9. 16:04
7/31 A kérdező kommentje:
6-os!
Köszönöm, ezt nem tudtam. Gondoltam, hogy érdemes lesz ezt itt megkérdezni, igaz, hogy választ még nem kaptam, de sok hasznos dolgot tanultam.
okt. 9. 16:31
8/31 anonim válasza:
Már ne haragudj, de hogyan hasonlitod ossze a forint használatát kufoldon, az euro használatával kulfoldon. Szlovákiának semmi koze a forinthoz. Nem fogsz tudni forinttal fizetni sehol Szlovákiában. Még az elso határun tuli faluban is kinevetnek majd. Max ha bemész egy szendvicsezo vagy kocsmába, lehet megszán téged a kocsmáros, de semmi tobbre ne számits. Még ha nem is fog tetszeni a válasz.
9/31 anonim válasza:
Hát forinttal nem fogsz fizetni. Az Euro az egész más, az EU hivatalos pénzneme, azért tudsz olyan tagállamokban (pl Magyaro.) Euroval is fizetni, ahol nem az Euro a fizetőeszköz. Esetleg kis maszek boltok elfogadják, de ezek eleve jóval drágábbak, mint pl a Kaufland, és olyan pocsék árfolyamon, hogy tök nem éri meg. Válts inkább eurot vagy fizess kártyával.
10/31 anonim válasza:
Dehogynem kaptál. Olyant valóvan nem, hogy egy eurót 687 firinttal szàmolnak ods, 29-tel ide. Ha toporzékolsz, akkor sem.
De nem azért, mert mi ilyen gonoszak vagyunk. A hivatalos vèteli és eladási, valamit a közèpárfolyam is folyton változik. Olyan is volt, hogy eurót vettem, és egymástól 20 méterre lévő váltóhely között elég durva eltérés volt.
Szlovàkiában az euro a fizetőeszköz.
Nálunk a forint. Vannsk helyek, ahol fizethetsz euroval, rossz váltással. Vissza forintban kapsz.
De tudsz fizetni cseh koronával? És zlotyval?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!