Mi az emberek baja? Mi a boltok baja? Mi a bajom?
Adott egy bolt, sok ember, viszonylag vastag folyosók, de az állandó árufeltöltés és az ott hagyott ládák, raklapok, békák miatt kevés hely.
Vásárolgatok, erre azt látom, hogy a rizsek/cukrok közé ki van rakva egy gyorsfagyasztott pizza, eléggé kiolvadva, lehet már 1-2 órája ott.
Uborka a csokiknál.
Darált pulykahús a boroknál.
Leveszöldség a tojásoknál. (Itt sok sör is volt.)
És így tovább. SZóval a lényeg, hogy a vásárlók a hűtendő dolgokat valamiért nem a helyükre teszik vissza, így onnantól kezdve elkezdenek romlani.
Az árufeltöltőket se érdekli. NEm mondom, hogy dolguk lenne, vagy hogy könnyű kiszúrni, de ha nekem sikerült mindössze 10 perc alatt ennyit találni, akkor másnak is menne, főleg, ha meg is fizetik érte.
És akkor ott voltam én, aki ezeket mind visszatette a helyére. (A söröket nem, azoknak mindegy.) Volt, amivel egész sokat kellett sétálnom, vagy épp a pulykát meg se találtam elsőre, és mire igen, még többet kellett menni. A pizzát sajnálom, de visszaraktam, az csak papíron lenne bajos, amúgy nyilván visszafagy, és ehető, senki nem fog belehalni.
Durván túlléptem a vásárlói viselkedésem, mondhatni OCD-sen visszarendeztem a dolgokat, pedig csak sajnáltam, hogy a pazarlás világában ezek megromlanának, mert más nem venné meg, és kidobnák.
A slusszpoén pedig, hogy sorbanállás közben a lekvárok közé volt rakva egy zacskóban 3 banán, azzal már nem futottam vissza, pedig közel lett volna. Inkább fogtam, és megvettem, miközben magamnak is szedtem a kosárba, így több banánt vettem, mint akartam, így ma vacsorára egy helyett 4 banánt ettem, de jó ez, legalább tele vagyok.
A magyarok többsége nem az eszéről híres, de legalább beképzelt és igénytelen, szóval sztem ezen nincs semmi csodálkoznivaló.
Szinte csak az Aldiba járok, de még ott is van, hogy gondot okoz felfogni, hogy aznap reggel nem lehet kártyával fizetni, hiszen csak 2 helyen írták + bemondta a kasszás, de egyszerűbb a puffadt fejű vásárlóknak méltatlankodni.
A kassza végén rendszeresen leraknak olyan termékeket, amiket mégsem kérnek stb.
Mivel utálok boltba járni, sorbanállni, ezért igyekszem keveset menni, tehát nincs az, hogy csak egy cuccot veszek. Ideális esetben 1-2 bolt hetente, ezért mászkálok mindenért, és látom a rossz helyen hagyott dolgokat. Egy darab semmiért nem szoktam boltba menni, ha el is felejtek valamit, az leginkább 2 dolog.
A vendégség nem jó példa, mert ott otthon vannak az emberek, és a pár szobát könnyen átlátják, itt a boltban pedig elég nagy a terület és folyamatos mozgásban vannak az árufeltöltők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!