Eladhatnak nekem olyan kávékapszulát ami 2 napja lejárt? (Foodora)
Jézusom, NÉBIH de azonnal :D
Persze neked csak egy kávékapszulát adtak el lejártan, de ki tudja, milyen egyéb dolgoknak nem figyelik a lejáratukat még... Egyébként én a kávé lefőzésekor végbemenő kémiai folyamatok miatt nem vállalnám be a lejárt kávékapszulát (nem értek hozzá sajnos, hátha valaki jobban tudja itt), hanem minimum, hogy visszakövetelném a pénzem.
Ügyfélszolgálattal kell kezdeni minden esetben. Szerintem jobb ajánlatot is kiharcolhattál volna, hiszen ez súlyos vétség. Hatósági eljárás során mindenképp kemény bünti lett volna. Nagyon olcsón megússza így a foodora, vagy az akármilyen partnerük, aki csinálja ezt nekik.
(Amúgy nem valószínű, hogy bármi baja lenne 😃 de jogilag mindenképp hatalmasat hibáztak)
A szavatossági idő a forgalombahouhatóság dátumát jelöli, ha az lejárt a terméket tilos kereskedelmi forgalomban árusítani.
Attól még a termék fogyasztható, de az egy másik téma (eladni tilos, de adományozható, és fogyasztható - erre van egy külön időtartam, hogy meddig)
Természetesen szigorúan tilos lejárt élelmiszert eladni, így az a minimum, hogy cserélik vagy kárpótolnak. Nekem az a logikus, hogy nem vagy köteles elfogadni a kupont sem, hanem - ha több ügyintézéssel is - készpénzben is visszakaphatod az árát, de el tudom képzelni, hogy jogilag a kupon is rendben van, ha te elfogadod. (Más téma, de nekem légitársaságnál volt olyan visszatérítésem, amit nagyon kuponban akartak visszaadni, de kitartóan ügyintézve sikerült érvényesítenem a jogaimat.)
Az biztos, hogy jól tetted, hogy nem hagytad szó nélkül, mert hiába fogyasztaná el mindenki, ha saját magánál járna le, nagyon nincs rendben, hogy ilyet adnak el neked. Van az a helyzet, amikor az ember lenyeli és legfeljebb máskor nem vásárol onnan, de ha megtehetjük, akkor szerintem fontos fogyasztóként tisztában lenni és kiállni a jogainkért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!