Balek vagyok, hogy így jártam? Vettem akciós újkrumplit az Auchanban. Erre az összes zöld amit elvileg jobb nem megenni. Miért árul ilyen terméket az Auchan?
Vágd ki a zöld részt és megeheted.
Azért mert az emberek így is megveszik.
Nem vagy balek, jártam már én is így. A későbbi aggodalmak elkerülése érdekében kib.sztam az egész zsákkal, inkább, minthogy kórház legyen a vége. Vettem máshol. Bosszantott a kidobott pénz, de még mindig kisebb stressz volt, mint megenni valamit undorral.
Nem állítom 100%-ra, hogy bajt okoz, de nekem így volt nyugodt a lelkem.
Amikor úgy növeszik a burgonya, hogy nincs a gumóját süti a nap, mert nem takarták be rendesen, akkor a napsütötte részeken klorofill és szolanin keletkezik. A szolanin nagyobb menyíségű fogyasztása hányást, émelygést, fejfájást, rosszullétet okoz.
Amikor az Auchanban veszel krumplit, és a héja alatt zöld, akkor szintén klorofill képződést látsz, amitszolanin képződést is kísérhet, azonban ez nem olyan mértékű, mint amikor hetekig a tűző napon van a földből félig kiálló gumó.
Alapos, a szokásosnál vastagabb hámozás megoldja a problémát, emellett a keserű íz árulkodó jele a szolaninnak.
Én nem dobnám ki.
ha veszélyes lenne a fogyasztása, már az osan kidobná. nem kockáztatnak semmiféle eljárást, pláne betegség előidézését. igencsak antireklám lenne.
Megfőzöd, oszt annyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!