Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Ez szabályos? Tesco ezt engedi?

Ez szabályos? Tesco ezt engedi?

Figyelt kérdés

Helyi Tescoban egy sima dolgozó gondolt egyet, és csinált egy Tescos csoportot Fb-n,ahova munka közben tölti fel a fényképeket es hirdeti az akciókat. Aztán ezeket a környező videki varosok csoportjaiba is megosztja,de a sajat privat profiljaval hirdeti a tescot. Ez szabályos?

Tudtottam a tescoban a vásárlónak fényképezni se szabad, itt meg egy mezei dolgozó árakkal ellátott fényképeket rak ki. És nem hinném,hogy a multi bízta meg ezzel. Nekem ez így olyan fura.

2023. ápr. 18. 11:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%
Ingyen reklám.
2023. ápr. 18. 11:40
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
Ha csak a Tesco nem kifogásolja - és miért is tenné? - vagy esetleg egy képen szereplő vásárló, akkor a Facebookon azt csinál mindenki amit akar, mert privát ember esetében ez nem hirdetésnek minősül, (nem az övé a termék) hanem baráti tájékoztatásnak.
2023. ápr. 18. 11:42
 3/11 anonim ***** válasza:
96%
sok ertelme nincsen. a tesco is mint minden mas ilyen nagy ceg rengeteg penzt fizet marketingeseknek hogy csinaljak a reklamot...de ha igy unatkozik. csinalja. tilosnak nem tilos.
2023. ápr. 18. 11:50
 4/11 anonim ***** válasza:
27%

Tilosnak nem tilos?

Régebben dolgoztam egy lapnál. A főszerkesztő kitalálta, hogy a B4-re tesz egy egész oldalas hirdetést, ami nem volt megrendelve. Utána ment a céghez, hogy hát itt egy hirdetés. Pénzt remélt, de persze nem követleve.

Azok meg közölték vele, hogy ha szeretne több millió forintos kártérítési pert, akkor csak nyugodtan.

Nem teljesen analóg, tudom. De az illetőnek az állásába kerülhet.

2023. ápr. 18. 12:05
 5/11 anonim ***** válasza:
85%
Ha nem negatív jellegű lejárató képek drága termékekről, akkor a tescot nem fogja zavarni, örül az ingyen reklámnak!
2023. ápr. 18. 13:31
 6/11 anonim ***** válasza:
81%
Miért ne? Mi a bajod?
2023. ápr. 18. 14:21
 7/11 anonim ***** válasza:
29%
Látom, nem sokat értettek meg a 4.-ből. Lehet baja az illetőnek ezekből. Minimum kirúghatják.
2023. ápr. 18. 14:23
 8/11 A kérdező kommentje:
Nekem csak azért,nagyon fura,mert a saját civil profilján rakja fel ezeket,es a hivatalos tesco fb oldalrol másolja be a reklám szövegeket, aztán a végén úgy fogalmaz,hogy "varjuk,adunk,kinalunk",pedig o egy mezei pénztáros a civil profiljaval. Meg ha valaki magánvállalkozó,akkor is csinál egy céges profilt,es ez meg így nagyon random. És fura, mert a tesco nevében hirdet, de gondolom full önszorgalomból csak.
2023. ápr. 18. 16:23
 9/11 anonim válasza:
88%

Talán a Tesco megbízásából.

Nem tudom, egy Tescoról beszélünk, mert nálunk is van ilyen hölgy, aki ezt teszi, amit leírtál.

Ha nem egy helyről írunk, akkor több helyen is vannak ilyen csoportok és ezáltal valószínűleg ez is a munkakörébe tartozik már az adott embernek, és valamiért saját profillal képviselik az egészet.

2023. ápr. 18. 21:27
 10/11 anonim ***** válasza:
10%

Biztosak lehettek abban, hogy nem legális. Hiába nyomkodtok pirosat, nem a levegőbe beszélek.

A hivatalos oldalon megjelenő posztokat megoszthatja saját oldalán, más helyeken, ahol jogosult rá.

De már az eladótérben fotózfatni is jogellenes.

És biztos, hogy nem professzionális fotókról van szó. Ha valaki csak az ő gagyi képeit látja, a szöveg meg olyan, mintha a Tescoé lenne, azzal lejáratja a céget.

2023. ápr. 19. 07:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!