Ez így mi volt? Nem szolgálnak ki 18 év alatt
energiaitallal??16/L
Figyelt kérdés
Az történt, hogy bementem ma a Müllerbe, energiaitalt akartam venni. Megkerdezi az eladó, hogy van e nálam szemelyi, az energiaital miatt, én meg értetlenül állok ott, mondom hogy nem, nincs itt. Közli velem, hogy akkor nem tudja kiadni. Ti tapasztaltatok hasonlót máshol? Ez miért történhetett? 2023-tól korhatáros az energiaital vagy mi??
30 vagyok, nem érint, de jól teszik, hogy 18 alatt nem adnak.
2023. jan. 3. 15:45
4/13 A kérdező kommentje:
#1 nem az volt a kérdés hogy igyam e vagy ne, én is eltudom dönteni, kösz
#2 tényleg hivatalossá vált, van ilyen torveny vagy ilyesmi?
2023. jan. 3. 15:55
5/13 anonim válasza:
Jah Angliában is ugyanazok a szabályok vannak vele mint az alkoholos italokra.
2023. jan. 3. 16:15
6/13 anonim válasza:
Szia velem is előfordult szerintem ez lokális nem hivatalos tehát más boltban vehetsz , kérlek ne igyál mert agyvérzést kaphatsz.
2023. jan. 3. 16:31
7/13 anonim válasza:
Azt hiszem 14 év alatt nem adhatják csak ki. Most rá is kerestem, nem dobja ki, hogy változtattak volna ezen a szabályon, csak annyi, hogy igen, már évek óta beakarnák vezetni azt, hogy 18 év alatt ne lehessen kiadni, de úgy látom továbbra sincs ez még bevezetve.
2023. jan. 3. 16:50
8/13 anonim válasza:
a személyidet mindig kötelezően magadnál kell tartanod, megbüntethetnek érte a rendőrök. ha ott volt, akkor meg csak ne hazudozz mert csúnya szokás
2023. jan. 3. 18:09
9/13 anonim válasza:
jaj hagyjuk már ezt az energiaital démonizálást, sok ember oly buta mint a sötét éjszaka. Ha valaki ésszel issza a világon semmi baja nem lesz tőle. A víztől is meglehet halni ha sokat iszik az ember. (jöhet a lepontozás fitneszmániások puszi)
kérdezőnek: jelenleg nincs korhatárhoz kötve az energiaital kiadása, mert pár napja vettem tescoba önkiszolgáló kasszánál és ott sem kellett az ott dolgozónak igazolnia az önkiszolgálón, hogy korhatáros termék és kiadható-e. De európa egyes részein valahol már korlátozták hol 14 hol 16 évre, de 18 ra is előfordult már. Ha legközelebb ilyen van nyugodtan kérd az üzletvezetőt.
2023. jan. 4. 03:38
10/13 anonim válasza:
A személyidet ALAP, hogy nálad tartod, ugyanis igen, a hülye zsaruk simán megbüntetnek, ha nincs nálad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!