Budapesten ugyan annyiba kerülnek a termékek pl a lidlben, pennyben mint vidéken?
En eltem pesten es eltem videken is. Igazabol tudod mi a dragabb erezhetoen? Egyes ettermek es kocsmak meg az alberlet ugye.
Ugyan most nem ismerem a pesti arakat, mar 2 eve nem ott elek, de amig videki nagyvarosban 500 forintbol ittam egy sort a hozzank kozel levo sarki kocsmaban, addig pesten ez 800-900 korul volt.
Illetve a szolgaltatasok is dragabbak, pl esetemben a magan nogyogyasz, ami erezhetoen dragabb volt bp-n, fodrasz, mukorom, kondi is.
De helytol fugg persze; ahova en jartam, azok dragabbak voltak, az biztos, mint otthon.
De a kaja nem, kisbolt se, ezek mind arban megegyeztek. Fura is lenne mondjuk, ha egyik varosban erezhetoen olcsobb lenne az elelmiszer, mint a masikban.
Visszakoltozunk a szulovarosunkba a ferjemmel, mert itt van a csalad es a baratok nagyobb resze.
Es itt sikerult jo aron hazat venni :)
Budapest inkább azért sokkal drágább, mert drágábbak az ingatlanok, illetve mert mindig van mit csinálni. Egy éttermezés minimál itallal 10k alatt esélytelen, egy jobb sör 4 decije 1200-2000 pénz, röviditalok ezertől a csillagos égig, egy fürdőbelépő 4-9k között, koncert 5 és 50 között, színházjegyek 4 és 15 között, egy borbély 5 és 20k között, női fodrászoknál fogalmam sincs mi lehet a teteje.
Akkor éri meg, ha valami jobban fizető melója van az embernek, havi 500k nettó felett szerintem összehasonlíthatatlanul jobban lehet élni, ha az ember nem kimondottan a vidéki nyugit keresi, illetve vannak szektorok, amelyek gyakorlatilag csak Budapesten léteznek, vidéken maximum nagyon sporadikusan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!