Miért éri meg ez az akciózási forma a Tesco-nak?
Eddig nem nagyon nézegettem az árakat, ha valami kellett, akkor megvettem mindegy mennyiért. Viszont most, hogy az árak elkezdtek felmenni, így én is figyelmesebb lettem.
A magas árak mellett a Tescoban szinte folyamatos clubkártyával elérhető akciók vannak. A Lidl és Aldi-val ellentétben nem csak 20-30 forintokon, hanem néha 1000-2000 forintos leértékelések vannak. És nem csak nem népszerű termékeken, hanem rendes háztartási(mosószer, öblítő, alap élelmiszereken) termékeken is leárazások vannak. Elkezdett gondolkoztatni, hogy ez miért éri meg az üzletnek?
Pontosan ahogy az #1 írja.
Mezesmadzag.
Az első kettőnek láthatóan nem sikerült értelmeznie a szöveget.
A klubkártya egy kiváló eszköz, hogy a nagytesó mindent tudjon az egyes emberek fogyasztási szokásairól. Ha nincs kártyád, akkor nem tudják, miket szoktál venni. A magasabb ár tulajdonképpen bünti azoknak, akik nem hajlandóak behódolni és kártyát használni. És ez olcsóbb módszer, mint közvélemény-kutató cégeket alkalmazni, akik nem is kapnának pontos válaszokat.
Persze értem, hogy a kártyával én statisztikai adatokat szolgáltatok, de mégis ennyire sokat érne az, hogy egy kártyát leolvasnak? Az Aldi és a Lidl esetében is van kártya, még sincs ekkora mértékű levonás. Lidl alkalmazást is használtam sokáig, de ott legtöbbször soha nem vonatkozott kupon vagy kedvezmény mindennapi termékekre, és jó ha egy hónapban 300 forintnyi összegyűlt kedvezményt kaptam a használatával.
Itt a Tesco-nál van, hogy egy vásárlás alkalmával 500-1000 forintokat spórolok(úgy hogy egyáltalán nem költök sokat 2000-4000 forint között csak). Múltkor a karaván kávéra volt 900 forintos kupon. És most nem reklámot akarok csinálni, hanem csak nem értem a logikát mögötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!