Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Lidl-ben alkohol vásárlásakor...

Lidl-ben alkohol vásárlásakor tényleg elkérik attól is a személyi igazolványt akin látszik, hogy nyugdíjas? Mi értelme van?

Figyelt kérdés

2022. aug. 10. 19:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Ma reggel voltam, az egyik Budapesti ALDI-ban. És igen el kérték a személyi igazolványt. Számomra ez igen kellemetlen volt, mert pont ma van a 45. születésnapom. Szóval egy 45 évesen miért nem látszik hogy 18 év feletti? És miért kell látni a pénztárosnak, például azt hogy hogy hívnak, vagy hogy mi az édesanyám leánykori neve? Én egyszerűen felháborítónak és undorítónak tartom ezt a fajta adathalászatot. Mert ez adathalászat!
2022. aug. 16. 12:38
 12/14 anonim válasza:
100%

Én is ezt tapasztaltam. Vérlázító.

Nem mellesleg szerintem nincs is joga elkérni, tekintettel arra, hogy a pénztáros nem hatósági személy...

2022. aug. 17. 11:34
 13/14 anonim ***** válasza:
71%

#12 Ez igaz, de ha nem igazolod, hogy elmúltál 18, nem szolgálhat ki.

Ez ugyanaz, mint a bankban, nem vagy köteles hozzájárulni, hogy lefénymásolják a személyid. De ha nem fénymásolják le, nem nyitnak számlát.

2022. aug. 17. 11:55
 14/14 anonim válasza:
100%
ALDI kéri eddig csak. Először megkérdezték a születési dátumot, azóta a személyit is elkérik. Lehet, hogy a pénztáros a születési dátumot írja be, ez a dolga, nem bántom őket! Közben a feje felett lévő okos kamera szépen lefotózza az igazolványt és meg is van az adat gyűjtés! Most nem akarok politizálni, de Német cég! ... A második világháború előtt Német "turista párok" fotózkodtak katonai létesítmények környékén. Most máshogy megy a hadviselés.
2022. aug. 29. 23:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!