Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Mi az oka, hogy a boltban...

Mi az oka, hogy a boltban megengedték, hogy a többi kolbászt ingyen elhozzam?

Figyelt kérdés

Ma a spárban vettem egy kisebb pár kolbászt, hazamentem, észrevettem, hogy fogyasztható: 2022.03.23. volt ráírva. Egyébként 1235 forintot fizettem érte. Jó, hogy a blokkot nem dobtam még ki, visszamentem a spárba azonnal. Odamentem a húspulthoz, ahonnan vettem a kolbászt (kimérőset) és mondtam, hogy lejártat adtak. Mondtam, hogy cseréljék ki, ha lehet ugyan olyanra, csak ugye ne lejàrt legyen. Odaadtam a blokkot, szólt egy másik nőnek, aki mondta, hogy ha az úr cserét kér, cserélje ki nekem. Aztán az eladó adott ugyan olyat, a szaviját is megnéztük ápr.10-ig volt írva, csak ez egy kicsit hoszabb kolbász volt és 1445 forint volt ráírva a címkére. Mondták, hogy mehetek a pénztárhoz. A pénztárnál elmagyaráztam mi volt és mondtam, hogy így csak a 210 forint különbséget fizetném ki, ugyecértitek miért?! A pénztáros szólt egy boltvezetőnek és ugyanaz a nő jött oda, akinek a hentesnő szólt, hogy mi legyen. Szal a nő odajött és mondta nekem, hogy nem kell fzietnem, mert csere volt. Mondtam, hogy ami lejárt volt 1235 forint volt, azt visszahoztam cserének, ez több ez 1445 forint és nem is a cseremennyiséget akarom kifizetni, hanem a többlet különbséget, mert ez a kolbász nagyobb és 210 forintot én ki kívánok fizetni. Azt mondta, hogy nem kell. Így a különbséget sem kellett kifizetni.

40 év alatt nem találkoztam ilyennel, hogy valamit ingyen adtak volna a boltban. Egy 10 forintos borítékot ki kell fizetni, ha veszek, a töbnlet 210 forintot nem kellett most.

Miért? Mi ennek az oka?

És ez Debrecenbe van.

2022. márc. 24. 16:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Így akartak kárpótolni. 😄
2022. márc. 24. 17:00
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez a jutalom a kellemetlenségért! :) A Tesco pl. 100Ft-os bocsikupont ad.
2022. márc. 24. 17:00
 3/10 anonim ***** válasza:
98%
Egyrészt kárpótoltak a kellemetlenségért. Másrészt nekik kötelességük kicserélni, mert hát te mondhattad volna, hogy neked erre nincs +200 forintod. A húspulti kolbász nem egységsúlyú. Szóval a veszteséget ilyenkor a boltnak kell vállalnia. Nem esnek hasra ettől az összegtől, gondolhatod. Inkább örülhetnek, hogy mondjuk nem tettél panaszt írásban, mert azt is megtehetted volna. (Van ismerősöm, aki ha lejárt terméket talál, mindig beírja a Vásárlók Könyvébe, ami a boltnak azért ugye kellemetlenség. Ő ugyan nagyon udvariasan intézi, azt mondja, azért teszi, hogy a bolt figyelmesebben kezelje a lejárt termékeke, a többi vásárló se vegye meg figyelmetlenségből. Mondjuk van ideje, nyugdíjas)
2022. márc. 24. 17:34
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Több oka is van.

1. Az a 210 Ft semmi, még egy kisbolt is milliós bevételt generál naponta.

2. Némi kárpótlás nem árt, ha már miattuk mentél vissza.

3. Gondolom nekik sem lett volna érdekük, hogy esetleg bejelentsd a hatóságoknál, hogy lejárt élelmiszert adtak el neked.

2022. márc. 24. 17:46
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Nem semmi feneket sikerült neki keríteni.
2022. márc. 24. 18:26
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy pillanatra azt hittem valamelyik új Spielberg film forgatókönyvét olvasom.
2022. márc. 24. 19:04
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A pénztárgépben sztornózni nagyobb kellemetlenség nekik, mint 200 ft veszteség...
2022. márc. 24. 19:13
 8/10 anonim ***** válasza:
26%
Ciánkapszulát rejtettek a cserekolbász végébe, a kellemetlen vevőknek tartogatják. Azért 210 ft-tal drágább, mert ennyi a ciánkapszula nagyker ára.
2022. márc. 24. 22:47
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem is tudják csak úgy beütni a különbséget.
2022. márc. 25. 18:22
 10/10 anonim ***** válasza:
Kárpótlás. Nekünk szállodában volt az, hogy nem volt rendesen kitakarítva a szoba, haj és levágott köröm (Debrecen aquaticum) darabok voltak a szőnyegen. Kaptunk egy hatalmas ajándékkosarat, minden 4 főre.
2022. ápr. 19. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!