Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Átverés újra és újra, odafigye...

Átverés újra és újra, odafigyeltek?

Figyelt kérdés

Hónapok óta, vidéki nagyobb városban véletlenül észrevettem, hogy a spórolós multi, inter változatában, rendszeresen azt csinálják hogy az leakciózott - élénk sárga címkével felülcimkézett új egységár és új ár - terméket a balek vevő megveszi abban a hitben hogy mondjuk 40%-al olcsóbb a termék ÁM ha otthon ellenőrzöd a blokkot, ki derül hogy aljas szemét módon a teljes árat fizettették ki veled!

Hány ember nézegeti otthon a blokkot? Nagyon kevés.

Mikor ezt véletlenül észrevettem, utána tudatosan figyelni kezdtem és többször előfordult, azaz nem véletlen.

Pár napja jöttem Budapestre, hazaérek boltból, blokk megles: ugyanaz! 50% - os akciós terméket tettem kosaramba (sárga címke, új ár) és a blokon a teljes ár, azt szedték be tőlem.

Ez jelen esetben 728 forint amivel meglopott a Li..... Móricz Zsigmond körtér.

Holnap vissza fogom vinni!

Hát hagy ne káromkodjak! Bakker nem véletlen vesz az ember akciós cuccot!

Ilyen pofátlanul meglopni az embert.

Más is tapasztalta ezt?

Oda kell figyelni!

#átverés #élelmiszerbolt #akciós termékek, csalás
2022. febr. 18. 18:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is többször jártam már így nem interrel kezdődő áruházban és valamiért nem is feltételezem, hogy direkt lenne, inkább a túlterheltség miatti figyelmetlenségre fogom, de ilyen pozitívan állok mindenhez. Persze ettől függetlenül bosszant az ilyen. Nekem tumultus nélkül is kellemetlen ott helyben blokkot nézegetni, meg vissza vinni is. Pedig meg kellene tenni ezeket. Volt olyan, hogy a pénztár melletti akciós kosárból választottam valamit tehát utolsó tétel volt könnyű lett volna rápillantani, mégis csak itthon néztem a blokkot és láttam meg, hogy dupla árat fizettem. Ekkor úgy voltam mostmár figyelni fogok, de azóta ez megint elmaradt, itthon mérgelődés van. Valahogy az ember ott siet, nem tudom... mindenesetre megértelek.
2022. febr. 18. 20:34
 12/24 anonim ***** válasza:
87%
A közeli lejáratú terméket mindig külön figyelem a kasszánál, és általában szóban is előre felhívom a pénztáros figyelmét a címkére, mert vannak üzletek, ahol kézzel kell beütniük a kedvezményt, így akár jóhiszeműen is elkerülheti a figyelmüket.
2022. febr. 18. 20:40
 13/24 anonim ***** válasza:
75%
én utoljára diák koromban futottam bele ilyenbe mikor minden forintra figyelnem kellett, a pénztárnál meg hozzám vágták mikor közöltem hogy nem ennyi volt kiírva hogy ó, mikori az már ... hát 2010 előtt még ezzel lerázták a panaszkodókat, azóta nem tudom mi van
2022. febr. 18. 21:49
 14/24 anonim ***** válasza:
45%
Másnap már hová viszed vissza? Sehová, úgy kinevetnek, mint annak a rendje.
2022. febr. 19. 15:08
 15/24 A kérdező kommentje:

Javukra szóljon és direkt emiatt is írom most meg hogy mi történt : dél körül bementem, az legelső boltos fiatalembernek szóltam, elmondtam hogy mi történt, blokk+termék bemutat neki, rendkívül udvarias volt, azonnal intézkedett és vagy 5 - ször elnézést kért.

Elmentünk az egyik pénztárhoz és ott visszakaptam a pénzemet. Mindezt kb. 2 perc alatt.

Külön köszönet a fiatalembernek!

Azt tanácsolta - amit itt is írtak - hogy minden esetben, még a boltban fussam át a blokkot.

2022. febr. 19. 17:48
 16/24 anonim ***** válasza:
55%
Akkor ez jól végződött. 😁
2022. febr. 19. 18:06
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb, amit tehetsz, hogy a szalagon legelőre rakod az összes leértékeltet, és szólsz előre a pénztárosnak, hogy "ez a három termék leértékelt!" Én mindig így csinálom, és sosincs probléma, sőt, meg is köszönik, mert a nagy monoton vonalkód lehúzás közben nem biztos, hogy látja a címkét, vagy épp úgy kell fordítani a vonalkódot, hogy pont nem látszik a sárga címke.

Amúgy utálom a spárt, ritkán járok, de legutóbb felfigyeltem, hogy a közeli lejáratúakra külön vonalkódos címke van a leértékelt árral írva az eredeti vonalkódra! Így nincs félreértés.

2022. febr. 21. 11:25
 18/24 A kérdező kommentje:

17# Dehogynem!

Ez az eset amit most leírtam Ld.... volt.

A vidéki nagyobbacska város intersp... ahol felfigyeltem a jelenségre, na ott : van külön hűtő a közeli lejáratú holmiknak, természetesen citromsárga címkével átragasztva az eredeti ár.

A sárga címkén az új ár /egységár szerepel.

Vettem ősszel ott egy doboz franciasalátát "olcsóért" és persze otthon derült ki hogy NAGYON NEM az akciós áron adták, hanem a csillagászati eredeti áron.

Meggyőződésem hogy ott, abban a boltban ezt szándékosan csinálják, annyit elárulok, hogy Balaton melletti, igen nagy forgalmú, turisták által sűrűn látogatott intersp.

2022. febr. 21. 12:56
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk az Interspar tényleg nagyon sunyi módon csinál mást is....

Pl. akciós hatalmas tábla a polc-sor végén, hogy XY termék 899 helyett 599. Igen ám, de nem csak az akciós termék van oda kipakolva, hanem ugyanolyan, de MÁS MÁRKÁJÚ termék is, ami persze nem akciós...

Diósdon rendszeresen megcsinálták ezt pl. lisztekkel.... Akciós volt a sajátmárkás, de oda volt kipakolva a Nagyi titka lisztek is.... Persze teljes áron....

2022. febr. 21. 14:35
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is jártam már hasonlóképp szintén másik áruházban. Ki volt írva hogy akciós gesztenyepüré és csak ezért vettem 4-et. Majd itthon mérgelődtem a blokkon, hogy nem is akciós áron számolták. Majd utána jött az igazi harag, borzasztó savanykás íze volt! Na ez már több volt a soknál, hogy ráadásul még romlott is? Írtam panaszlevelet hogy hagyján hogy mégsem volt akciós de még romlott is...blokk csatolva minden. Majd megkaptam a ciki felvilágosítást, hogy mert nem gesztenyepürét vettem hanem gesztenyemasszát!😅 Én eddig azt hittem ez szinoníma. 🤦 Úgyhogy elnézést kértem, meg égtem is...de ettől függetlenül tuti, hogy ömlesztve volt az akciós felirat alatt az ugyanolyan márkájú püré és massza! Talán más is benézte volna.
2022. febr. 21. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!