Másnál mennyibe kerül egy kiló kenyér?
400-420 zalai varos+falu. Lehet, van olcsóbban, de ezt szeretjük.
Viszont ismerős vett 560ert is sima fehéret baranyai varosban
Nagyon nem mindegy, hogy MILYEN kenyérről van szó.
A tesco (szutyok) alap-fehérkenyér 299 - de az nekem ehetetlen. Ha vennék, tuti ki kéne dobni a háromnegyedét, mert már fél nap után száraz, íztelen....
Amit legszívesebben veszek a helyi pékségben: 750 g-os kovászos parasztkenyér, 550 ft. Ugye ez kilóra kb. 720-730 ft-ra jön ki. Viszont ennek az utolsó morzsáját is meg tudjuk enni - tehát nincs pazarlás, és finom! Így nekem ez NEM drága.
Huh, ezek az árak komolyak? Mi nem szoktunk kenyeret venni, mert itthon sütök pékárut - mondjuk nem eszünk mindennap, szóval nen folyamatosan -, de ezen most kiégtem, bár látom, hogy infláció van.
Persze, az itthoni kenyérsütés ára is felment. 2 kg Nagyi Titka finomliszt 480 ft, 1 élesztő 80 ft, 1 dl hidegen préselt olaj kb. 100 ft, só, víz nem mérvadó, a sütés 40-50 perce is van vagy 70 forint. Ez 730 ft, és több mint két 2 kg pékáru lesz belőle, kenyér, kifli, zsemle vegyesen. Ha csak a kenyeret nézem, kilója 300 forint körül jön ki itthon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!