Akik olyan helyen laknak, ahol jók a bevásárlási
lehetőségek: Inkább pár naponta vásároltok kevesebbet,
vagy ritkán, de akkor többet?
A kérdező szavazást indított:
34 szavazat
Nekünk itt van a szánkban 3 bolt és egy húsbolt is.
Pár naponta vásárolunk kevesebb árucikket, mikor mi szükséges, vagy ha ugye elfogy itthon az innivaló akkor veszünk, vagy ha kell egy valami akkor megvesszük. De ettől függetlenül hetente egyszer elmegyünk egy kicsit nagyobb bevásárlásra, ahol veszünk több árucikket, vagy kicsit tudatosabban, hogy itt jó a kutyatáp, amott jobbak a zöldségek stb és így 2-3 boltból tartunk egy picit nagyobb bevásárlást a városban. Amúgy meg mindent ami kell azt meg lehet itt venni helyben és útba is esik.
2021. jún. 1. 14:35
Én heti 3-4x jártam amíg nagyváros belvárosában éltem, nem csak a cipekedés volt a gond, hanem az, hogy kedden pl. még fogalmam sincs, hogy mit akarok majd enni 2 nappal később. Nekem nem jön be az előre tervezés ilyen téren és szerencsére nem muszáj spórolnunk a kaján. Egyébként is sok halat és tengeri herkentyűt eszünk, ezek pedig alapból csak frissen jók (tengerpati város).
2021. jún. 1. 14:48
Nálunk 150m-en belül is rengeteg opció van és 500m-en belül gyakorlatilag bármelyik bolt megtalálható. Mi majdnem minden nap leugrunk valamiért ami éppen kell vagy szeretnénk, de akár több napra előre is vásárolunk.
kb 2-3 hetente nagybevásárolunk, olyankor mindenképp kocsival megyünk, feltöltjük a mélyhűtőt meg megveszünk mindent ami nem romlandó stb.
2021. jún. 1. 14:52
Mindkettő. Egy-két napra naponta (akár többször is :D), hétvégente pedig sokat, akkor sok nemehető dolgot is.
2021. jún. 1. 15:48
Pár naponta, mert szoktam venni olyan dolgokat, amik nem állnak el túl sokáig: zöldség, gyümölcs, lágy sajtok, tejtermékek, pékáru stb. Ezekből nem tudnék hetekre előre betárazni, ha meg már valami miatt bemegyek vásárolni, akkor igazán megvehetek minden másból is 2-3-4 napi adagot.
2021. jún. 1. 16:00
Amíg Pesten laktam, gyakran vettem keveset, mert a hűtő apró volt és máshová nem tudtam ételt rakni. Szóval hiába akartam volna feltankolni, nem lett volna hova rakni.
2021. jún. 1. 16:26
Heti 2-nél többször nem vagyok hajlandó boltba menni, de inkább 1x.
(Budapest belváros)
2021. jún. 1. 16:35
Valamiért én szeretek vásárolni, a munka után jólesik bemenni a boltba és venni ezt-azt, gyakran találok valami érdekes újdonságot, (főleg édességet) ami feldobja a hangulatokat a hétköznapokon. Ráadásul az édességgel úgy vagyok, hogy amíg van itthon, nem bírom megállni, hogy még ne egyem az egészet, így inkább kisebb adagokat veszek sűrűbben. (sajnos gyakran igénylem az édességet) Így más élelmiszereket is veszek, ha már ott vagyok a boltban. Cipekedni sem szeretek és nincs autóm, ezért inkább sűrűbben járok. A vírus előtt naponta is betértem, bár azt nem szeretem ha sokan vannak és sorban kell állni. Mostanában heti 3-4-szer szoktam menni, változó. De a vásárlás részét valamiért élvezem. Gondolom ez majd később változni fog és örülök majd, ha heti 1 alkalommal elrendezem a vásárlást. Bár pékáruért akkor is bemennék, mert az csak frissen jó.
2021. jún. 1. 21:00
Heti kb 2x megyek ket kulon boltba. Mindig az akcios ujsag alapjan. Mind a munkahely es a lakasom kozott van. Altalaban az egyikbe csutortok amikor friss akciok vannak, a masikba hetvegen. Mindig alciotol fugg h melyik melyik (lidl, aldi, penny kozul 2). Viszont mindez tomegkozlekedve.
De kb 1.5 havonta van egy nagyobb hazhoz rendelesem. Rendelesre keszitek sutemenyeket szoval liszt cukor vaj porcukor zabpehely na meg neha bubis viz az ilyenkor jpn, nagy mennyisegben.
jún. 5. 11:20
jún. 6. 00:11
Kapcsolódó kérdések: