Miért vernek át az üzletek? Miért nem lehet normális fair módon működni?
Gondolom nem irhatom ki a nevüket, szóval az egyiknél szándékos módon a drágább termék alá teszik az akciós árat, hátha pár ember nem olvassa el.
Másik akkor teszi ki a pontszorzó akciókat amikor előtte felemeli a árakat, szóval így nem is akció annyira.
És még sorolhatnám. Tudtok még?
Az egyik “kervenc” esetem az volt, amikor bio mandula le volt akciozva 250 forintra, aztan a penztarnal derult ki, hogy 790 ft-ba kerult valojaban.
Ne hagytam annyiban, visszamentem a polchoz, ahol meg mindig a 250 ft viritott, majd kozelebb lepve meglattam miniatur betukkel a “kedvezmeny” szot, felul a jobb sarokban volt meg kisebb szammal kiirva, hogy 790 ft a teljes ar (tehat az eredeti ara 1040 volt).
Borzasztoan oda kell figyelni, kulonosen akkor, ha valami feltunoen olcso.
Szerintem siman nyeresegkent kalkulaljak az ilyen atvereseket is.
Ez is egy trukk a sok kozul.
Én mindig panaszt teszek, ha valami nem stimmel az árcédulával és erre mindig visszafizetik a különbözetet és kicserélik az árcédulát. Olyan is volt már - történetesen egy SPAR-ban - hogy két kiló narancsot vittem vissza, mert kívül egészségesnek tűnt és belül a fele használhatatlan volt. Mire visszafizették az egész árát, mondván hogy nem tudják csak a rosszakat visszavenni és tisztára látszott az üzletvezetőn, hogy rémesen szégyelli magát, hogy ilyen narancsokba futottam és nem győztek elnézést kérni, pedig jócskán kárpótoltak érte.
Hipermarketekben nem vásárolok és az impulzus jelleget is kerülöm, de ezt azért nehéz. Ha sikerül ugyanazokkal a termékekkel kijönnöm, amikért bementem, már elégedett vagyok. Viszont a leértékeléseknek jól ellenállok: azért nem veszek meg valamit, mert olcsó vagy olcsóbb, ha egyszer nincs rá szükségem és várhatóan egy hónapon belül nem is lesz. Mivel mi is eléggé tudatosan fogyasztunk, megvan hogy mit hol veszek meg, így ha a szokott helyen valami más fogad, az feltűnik. Ahogy azt is tudom, hogy az adott bolt vagy árus hogyan jelzi az árakat és akciókat, így tudom hogy mit figyeljek. Ha úgy érzem, hogy egy boltban átvertek, nem megyek oda többet és ha rosszul reagáltak a panasztételemre, akkor kapnak egy szaftos google értékelést is.
Az egyik kedvencem a Lidl, bár itt is vannak érdekes dolgok. Most pl. van akciós körte, ami a szórólapban (ahol csak annyit írnak, hogy körte) szép nagy zöld, az üzletben viszont nem az az akciós, hanem a kicsi barna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!