Ti havonta mennyit költötök élelmiszerre?
90%-ban vendéglátóhelyen étkezünk, többségében középkategóriás helyeken, sokszor csak gyorsétterem, kebab, stb.
Heti 1-2x "komolyabb" helyre látogatunk, ami már a gasztronómiáról is szól, nem csak a szükséglet kielégítéséről.
Ketten olyan havi 400 000 forint környékén költünk így egy hónapban étkezésre.
Ez az elmúlt hónapban megközelítőleg felére redukálódott!
A párom tanul, én betonelem-gyártással és rövidtávú szállásszolgáltatással foglalkozom, nehéz megállapítani a pontos "keresetet", de olyan 2 millió forint környékéről beszélhet(t)ünk, a szállás része most kimarad, 1,2-1,4 m.-re csökkent.
Hááát, mi kompletten a bevásárlásra szoktunk ilyen 100.000 forintot költeni egy hónapban, ez az élelmiszer plusz háztartási dolgok (tisztítószerek, stb)... Olyan 70-80k lehet az élelmiszer.
Ketten élünk a párommal, mindketten felnőttek vagyunk.
Összbevételünk 500k környékén mozog együtt kettőnknek.
Én egymagam szerintem bőven elköltök élelmiszerre min. 120.000-et egy hónapban. Nem azért, mert ennyit eszem, hanem mert egyrészt gyakran inkább csak csak rendelek, másrészt, hiába főzök a családra és hiába csinálok (szerintük) jó ételeket, én magam ki nem állhatom a saját főztömet, harmadrészt, ha már úgy sem tudok elmenni szórakozni, étterembe vagy hasonló, ezért ezt az űrt a különféle helyekről rendelt ételek élvezetével töltöm ki (pl. rámen, wok ételek, sushi, hamburger, KFC, gyros, pizza, rántott camambert párolt rizzsel stb.).
Amúgy én 29/F vagyok, jelenleg egy lakásban élek az öcsémmel és az ő kutyájával, imádok főzni, a tökéletes állagra és ízvilágra törekedni - és ezzel másoknak (perpill az öcsémnek) örömet okozni, viszont én ki nem állhatom a saját főztömet enni.
Tehát mindegy mennyi minden - általam készített - étel van a hűtőben, én egyszerűen rá sem bírok nézni azokra az ételekre, amiket én csináltam. Szeretek főzni és őszintén örülök ha másnak ez ízlik, de ez minden. (Nem tudom miért van ez így, de sajnos ez így van. Kivétel ha pl. virslit vagy tojást sütök/főzök.)
Valamiért jobban bejönnek azok az ételek (még akkor is, ha nem is annyira finomak) amiket NEM ÉN csináltam. Ezért inkább képes vagyok havi szinten elherdálni min. 100 rugót ételekre. (Még akkor is ha konzervről, vagy előre csomagolt szendvicsről van szó.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!