Egy napja lejárt darált marhahúst fel lehet még használni, vagy kuka?
Ha jól értem, tálcás húsról van szó.
HA eddig a hütöben volt, akkor bontsd ki, és kb 10 perc múlva - addigra elmegy a védögáz szaga - szagold meg, ha nincs eltérés a megszokottól, akkor simán elkészítheted.
A lejárati idö ugyanis nem azt jelenti, hogy addig fogyazstható, hanem addig garantált, hogy elöírás szerint tárolva nem lesz minöségromlása. Ezt a dátumot értelemszerüen úgy adják meg, hogy böven beleférjenek a garanciával, ne legyen szüken mérve.
Ha érzékszervi vizsgálat alapján jó, akkor fogyasztható.
1 nap nem sok, szóval ha amúgy nincs fura szaga és semmi más, ami arra utalna, hogy megromlott, én nem dobnám ki
ne tatár beefsteak legyen belőle, de amúgy ennyi
Egyébként a marhahús a legkevésbé érzékeny erre. Pl. tudtad, hogy a legdrágább érlelt steak-eket a hűtődnél magasabb hőmérsékleten 12-20 napig érlelik?
A csirke és disznó sokkal hajlamosabb a romlásra, azt már a szavatosság lejárta előtt 1-2 nappal sem érdemes megvenni.
Ha nincs rossz szaga, nyugodtan felhasználhatod. Ha viszont még van 1 nap a lejáratig, de már büdös, akkor inkább dobd ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!