Vidéken nőttem fel, sok gombát szedtünk, nagyon szeretem. Én Budapesten fogok élni, ahol ezt nyilván nem tudom megtenni. A szüleimnek furcsa, hogy én boltból veszek gombát. Ti szoktatok? Ha igen, honnan, milyet? Eddig nem sokszor próbáltam, de nem igazán voltam megelégedve a minőségével (csomagolt vagy konzerv). Piacon találnék jobbat?
Pontosan, piacra kell menni. Igaz, hogy jó gomba ott is csak szezonban van, de a boltokban nincs sok választék, és úgy nagyjából az összes termesztett gomba. 99%-ban megáll a választék a csiperke és laskagombánál.
A piacokon gombázós szezonban vannak erdei gombák is.
(És ne feledd: Soha ne hagyd, hogy mások véleménye befolyásoljon... kivéve a gombaszakérőét! )
2019. jún. 18. 07:46
2/12 anonim válasza:
Én mindig laska gombát veszek pörinek heti 2x minimum mert imádjuk
2019. jún. 18. 08:02
3/12 anonim válasza:
Zöldségesnél, bevásárló központokban lehet venni "friss" gombát, de többnyire nagyüzemi termesztett.
Még az is jobb, mint a konzerv.
Szezonban van némi esély a természetből szedett gombát is vásárolni, de összességében az nem jelentős, és csak ellenőrzött helyről szabad.
Egyébként, ha otthon sok gombát szedtetek, azt nem lehet tartósítani?
Kiszárítva, aszalva nem friss, de még mindig jobb, mint a bolti konzerv.
2019. jún. 18. 08:08
4/12 anonim válasza:
Nincs az a pénz kategória!
2019. jún. 18. 08:23
5/12 anonim válasza:
Szoktunk.
2019. jún. 18. 08:39
6/12 anonim válasza:
Szoktam. Szeretem is. Konzervet még nem ettem sohasem, az nem tetszik. Kis tálkákba van kicsomagolva, nagyobb üzletekben, vagy zöldségesnél. Ha látom, hogy nem friss, vagy nem tetszik valamiért, akkor nem veszek. Piacra nem járok, de sok üzletben is van már több fajta is, pl. Aldi, Lidl.
2019. jún. 18. 08:42
7/12 anonim válasza:
Szoktam és szeretem. Piacon érdemes venni, de boltban szoktam néha csiperkét, vagy shiitake gombát is venni. Kedvencem a vargánya, de ahhoz ritkán jutok. Illetve ha néha megyünk olyan helyre kirándulni, akkor mi is szoktunk szedni.
2019. jún. 18. 10:01
8/12 anonim válasza:
a konzerv gombában baromi sok só van, azt ne egyél. szerintem a kék dobozos friss csiperkegomba jó minőségű, boltban laskát nem szoktam túl gyakran látni, shitakét meg egyéb érdekes gombát meg mégritkábban. erdőben szedhető gombát még csak piacon láttam, boltban nem.
2019. jún. 18. 11:01
9/12 anonim válasza:
Igen, szoktunk. Nagyon szeretjük. Bármilyen formában: rántva, ragunak rizzsel, pörköltnek, gombás tojás, sült húsokra téve sajttal a tetején, melegszendvicsnek. A fajtája többnyire csiperke, de konzervet soha nem veszek, max. ha épp abban az üzletben nincs friss gomba. De az nagyon ritka.
Régen mi is gombásztunk, akkor többnyire őzlábat szedtünk, mert az ismertük biztonságosan. Vagy a jó öreg szegfűgombát.
Szóval úgy vagyunk a gombás ételekkel, mint Gombóc Artúr a csokival. :)
2019. jún. 18. 11:54
10/12 anonim válasza:
9. vagyok. Most olvasom, hogy a szüleid furcsállják, hogy üzletből, vagy piacról veszed a gombát. Szerintük Budapesten is keresned kéne egy erdőt, vagy hogy gondolják? Miért furcsállják? Ne már!:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!