Hogyan kell ezt a sütőformát használni? Esetleg valaki valamilyen receptet ismer hozzá?
Ez a forma mousse desszertekhez kiváló. Semmiképpen nem tenném be a sütőbe, elvileg kibírja, de semmi értelme nem lenne.
Csinálj egy könnyű, tejszínes krémet, ami még nem tartja meg a formáját akkor, amikor elkészítetted és csak később dermed meg, abból tölts bele, majd tegyél bele előre kidermesztett és formára vágott zselét, vagy akár friss gyümölcsöt is. Még egy kicsi a krémből, úgy, hogy majdnem tele legyen, majd nagyon vékonyra sütött piskótából vágj ki egy kis darabot és azzal zárd le.
Ezt be kell tenni a fagyasztóba pár órára, mert csak akkor tudod kiszedni a formából, miután már fagyosra dermedt. Ha ez megvan, akkor rácsra teheted és glaze-zel bevonhatod.
Én nagyon szeretek ezzel a formával dolgozni, nagyon látványos és finom desszerteket lehet vee csinálni :)
Kedves Első!
Köszönöm szépen a válaszod. Azt gondoltam, hogy ez a forma az, amivel szép desszerteket lehet készíteni.
Én szoktam másféle szilikonformákban sütni, nem érzek semmiféle szagot. Ezzel a formával kapcsolatban azért tettem fel a kérdést, mert ezt "kapni" fogom nemsokára, és -mivel nem látok rendesen, úgy nézem, két réteg van benne.De valahogy nem tudom elgondolni, hogy mit lehet ezzel kezdeni. Még egyszer köszönöm a válaszod.
Kedves Második!
Ahogy az előző kommentben is írtam, valóban desszertekre gondoltam, csak nem voltam biztos a dolgomban, köszönöm szépen a receptet és a segítséget, ha megérkezik a forma, rögtön ki fogom próbálni.
Neked is még egyszer köszönöm, most már majd csak elboldogulok vele valahogy.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!