Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen gázzal tartósítják a...

Milyen gázzal tartósítják a chipseket és a kukoricapelyhet?

Figyelt kérdés

... és miért van az, hogyha megbontok egy csomaggal, akkor egy nap múlva megszívósodik.

(Kémiatudorok válaszait _is_ várom!)


2008. nov. 12. 13:50
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

sima nitrogén.

két feladata van:



1. elzárni az oxigéntől

2. megakadályozni, hogy a csomag összelapuljon

2008. nov. 12. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Tartósítószert nem használnak, valóban csak az oxigént zárják ki nitrogénnal (ez 100% chipsgyárban voltam műszakvezető)

A "megszívósodást" viszont az okozza, hogy a levegő nedvességtartalmát felveszi (gyártásnál alig marad nedvesség). Ez ellen lehet tenni. felbontás után légmentes dobozba kell zárni, igy még több napig ropogós maradhat.

2008. nov. 13. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!