Miért van a kígyó uborkának hal szaga? Valamikor érzem valamikor nem?
Nem tudom, de én is eléggé sűrűn érzem. Ha éppen nem hal szagot, akkor valami vegyszereset.
Talán a víz, amivel locsolják? Vagy a műtrágya?
Ezen nem szabadföldiek, zömében nem is magyarok, ki tudja milyen kegyszerekkel-vegyszerekkel nógatják őket gyors növekedésre? Én már nem is veszek.
Én úgy tudom, hogy az EU-ba nem engednek be GMO-os (gyengébbek kedvéért génmódosított) élelmiszert, illetve GMO-s takarmányt fogyasztott állatok húsát sem.
Szóval GMO-mentesek vagyunk. (Persze egy törvény nem garancia semmire)
Azt pedig kétkedve hinném csak el, hogy hal gének miatt halszagú. Ha kinyit valaki egy bioszkönyvet hamar rájön, hogy nem ilyen egyszerű.
A hal szagát elsősorban a bőrén termelődő nyák adja. Az uborkának nem lesz hal bőre.
Ne higgyünk már el mindent első hallásra.
Kérdésre válaszolva:
Én az öntözéskor használt rossz minőségű, vagy a csomagoláskor bepálott vízre szavaznék. Egyes vegyszereknek sem feltétlenül vegyszer szaga van. Vagy maga a fajta lehet ilyen satnya, hogy szép-szép, de büdös mint a bűn.
Nem tudom,hogy a 7-es által írt szabályt mennyire tartják be, de hogy génmódosított paradicsomot árulnak, az biztos!
Azelőtt nem figyeltem erre, de mióta olvastam ezt a cikket azóta gyakran találkozom a képen is látható paradicsommal.
Akkor az uborka miért lenne kivétel?
A halak halszagának taglalásába most nem mennék bele, de egyes halfajtáknak megpucolva, vagy megnyúzva is halszaga van.
Előző:
Szerintem a két paradicsom között nem a génmódosítás a különbség, inkább fajta, érettség, gondozás faktorai kell gondolni.
A cikk írójának nagyjából igaza van, hogy a GMO az "tökéletes" de ilyen alapon napestig válogathatnánk az üzletben a bogyókat.
A halszagban igazad van, nem csak kizárólag a bőr felel érte.
Különben én is rosszul emlékeztem. Nem az EU-n, hanem Magyarországon múlik a GMO szabályozás, és már az sem 100%-os.
Utána lehet olvasni:
"Az Európai Unióban eddig két géntechnológiával módosított növényt engedélyeztek termesztésre: a MON810 GM kukoricát és az Amflora GM burgonyát. Utóbbit két év után visszavonták a piacról a Magyarország által indított, és megnyert európai bírósági per ítélete alapján. Magyarországon mindkét GM fajta termesztése tilos, ahogy minden GM növény termesztése is."
lsd: [link]
Én ezt a paradicsomon éreztem többször és mikor megemlitettem egy pár embernek,akkor hülyének néztek,hogy az lehetetlen.
Pedig tényleg halszagú/ízű volt a pari.
Egyszer valaki azt mondta,mert hallal szállitották.
Ezen csak nevettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!