A mamuthús ízére melyik mai állat húsa hasonlíthat a legjobban? Tényleg annyira jó íze lehetett, hogy az elődeink akár az életüket is kockára tették érte a vadászat közben?
Vaddisznóéra.
Sajnos elődeink nem tudtak írni, és Youtube-videóban sem tudták elmondani...
Az elödeink nem azért vadászták a mammutot, mert anyir jó íze volt, hanem mert ott élt, ahol ök és nagy volt, azaz sok ennivalót nyertek.
Mellesleg akkoriban minden vadászat azzal járt, hogy kockára tették az életüket!
Feltehetően az elefánt húsához hasonló íze lehetett, amit meg leginkább úgy írnak le, hogy a marhához és vaddisznóhoz hasonló ízvilágú.
Egyes szóbeszédek szerint a szibériai őslakosok és kósza vadászok a megfagyott mamutok húsát megeszik ha van rá alkalom, de nem tudom ezek a pletykák mennyire hitelesek. Elvégre hiába fagyott meg, mégiscsak egy több tízezer éves tetemről van szó, ami ha esetleg tényleg ehető akkor sem pont olyan az íze mint amilyen régen lehetett friss állapotban.
Egyébként nem azért vadásztak rá, mert olyan rohadt módon finom, hanem mert valódi hústorony volt ami egy jó időre élelmet biztosított és meleg ruhákat tudtak csinálni a prémjéből. A vadászata bizonyára komoly előkészületeket és tervezést igényelt, nem úgy mentek el, hogy na elugrunk a srácokkal mamutot vadászni mindjárt visszajövünk. Akár több környékbeli törzs is összegyűlhetett egy ilyen eseményre, szükség volt plusz emberekre és nekik is jutott hús bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!