Miért vagyok mindig éhes?
Ma reggel nyolckor ettem általam készített zabkását pici cukorral és 4 szem eperrel. Kb 250 dl Zabkasa. Rá másfél órára már éhes voltam.
Ebédre ettem burgonyás karalábékremlevest körülbelül fel litert két szelet vajas pirítóssal. Ebben volt tejszín és fűszerek.
Ezután szinten éhes voltam.
Miket kellene ennem, hogy ne legyek ilyen hamar éhes miután eszem?
Túl sok szénhidrátot eszel, az éhséget növelik a gyors felszívódású szénhidrátok, például a fehér liszt és a finomított cukor. Ha olyan ételeket fogyasztasz, amelyekben ezek nagy mennyiségben vannak jelen, hamar újra éhes leszel.
Éhségcsökkentőek a fehérjében -(hal, hús, tojás) - és rostban -( gyümölcsök, zöldségek) - gazdag ételek.
Lehet, hogy nem fogyasztasz elég lassú felszívódású szénhidrátot. A tej, cukor, burgonya, fehér lisztes termék mind gyorsan szívódik fel, megemeli a vércukrod, majd hirtelen leesik. Utána éhes vagy
Hús, halfélék, tejtermékek egy része (sajt, túró), teljes kiőrlésű pékáruk, zöldségfélék, barnarizs vagy basmati rizs, stb. Ezek jobbak. Amennyiben nem múlik el az éhség érzet fordulj orvoshoz vagy csináltass 3 pontos terheléses vércukor vizsgálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!