A lejárt szavatossági ételekből melyikeket nem szabad megenni?
a szavidők túlbiztosítása ma már a gyártók érdeke. inkább rövidebb szavidőt jelöl, pedig a termék még lehet, hogy heteket is kibír. ez a forgalom pörgését is segíti,mert egy-két napos szavidőset már nem szívesen vesz a fogyasztó, a lejártat pedig meg kell semmisíteni a forgalmazónak.
ez a termelőnél a logisztika feladata, hogy szavidő szerint menjen ki az áru, de sokszor beragadnak készletek.
én vagy 20 éve 1-2 napos,vagy lejárt szavatosságú tejterméket fogyasztok, mert dolgozóiba fillérekért vagy éppen ingyen megkapjuk.
tehán én szakmámnál fogva is tudom, hogy mennyit bír el a termék még, így nyugodt szívvel tartom még napokig a hűtőben.
a tejföl különösen sokáig bírja.
azonban egy jó orr azonnal megérzi, ha valami "kehes"és
azt ki kell dobni.
pl az Aldiban reggel sokszor van aznapi szavidős hús, 30-50 %-kal olcsóbban, szépen csomagolva, szép állaggal. ekkor mindig veszek, és azonnal be a fagyóba.
soha semmi baja nem volt még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!