Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A lejárt szavatossági ételekbő...

A lejárt szavatossági ételekből melyikeket nem szabad megenni?

Figyelt kérdés
Szóval volt már, hogy megtettem, több dolgot is, ami már pár hete lejárt, de hűtőbe volt. És semmi bajom nem lett. Joghurt, meg ilyesmik. Mennyire kell figyelni a szavatosságo? És milyen termékeket nem jó megenni, hamár lejártak jó ideje?
2010. júl. 4. 10:49
 1/8 A kérdező kommentje:
Azért ettem meg, mert utána vettem észre, hogy már hetek óta lejárt...
2010. júl. 4. 10:50
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Mielőtt megeszel valamit, nézd meg, hogy nem romlott-e. Érezni a szagán, állagán, ízén. Ha nincs semmi baja, akkor megeheted.
2010. júl. 4. 10:54
 3/8 anonim válasza:
81%
Tejtermékekkel óvatosan, meg hússal, tojással. A szavatosság és az eltarthatóság nem ugyanaz.
2010. júl. 4. 11:55
 4/8 anonim válasza:
72%
nincs rossz kaja, csak nem eléggé éhes ember:D
2010. júl. 4. 12:17
 5/8 anonim válasza:
100%
ami nem öl meg az erősít. nekem a rekordom az konzerv, aminek a szavideje 13 éve le3járt, és nem lett semmi bajom. persze vannak ételek, élelmiszerek amiket nem szabad megenni, ha már "túlkorosak". de az ételfertőzést és mérgezést leggyakrabban a botulizmus és a szalmonella okozza, de ezek nem a romlás közben keletkeznek.
2010. júl. 4. 12:24
 6/8 anonim ***** válasza:
én most 3 éve lejárt gabonapelyhet eszegetek.. most lett kibontva, és olyan mint a "friss".. tele vannak ezek tartósítószerrel :D a tej is többnyire. van egy rúd pulykapárizsim, már kb 3 hete lejárt, de még ehető volt reggel :D
2010. júl. 4. 20:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Vmelyik nap megettem egy csomó 1 hónapja lejárt májkrémet. Az íze piszok rossz volt,de nem ettem egésznap semmit így jó volt az:D Nem lett semmi bajom:)
2011. szept. 12. 22:36
 8/8 anonim ***** válasza:

a szavidők túlbiztosítása ma már a gyártók érdeke. inkább rövidebb szavidőt jelöl, pedig a termék még lehet, hogy heteket is kibír. ez a forgalom pörgését is segíti,mert egy-két napos szavidőset már nem szívesen vesz a fogyasztó, a lejártat pedig meg kell semmisíteni a forgalmazónak.

ez a termelőnél a logisztika feladata, hogy szavidő szerint menjen ki az áru, de sokszor beragadnak készletek.

én vagy 20 éve 1-2 napos,vagy lejárt szavatosságú tejterméket fogyasztok, mert dolgozóiba fillérekért vagy éppen ingyen megkapjuk.

tehán én szakmámnál fogva is tudom, hogy mennyit bír el a termék még, így nyugodt szívvel tartom még napokig a hűtőben.

a tejföl különösen sokáig bírja.

azonban egy jó orr azonnal megérzi, ha valami "kehes"és

azt ki kell dobni.

pl az Aldiban reggel sokszor van aznapi szavidős hús, 30-50 %-kal olcsóbban, szépen csomagolva, szép állaggal. ekkor mindig veszek, és azonnal be a fagyóba.

soha semmi baja nem volt még.

2011. szept. 13. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!