Hogy tároljátok az előre elkészített kajákat?
Mondjuk ha vasárnap elkészítessz 5 napra való főtt ételt, amit magaddal viszel munkába/suliba, nem lesz péntek délre már... hát nem romlott, de rosszabb minőségű?
Hogyan véded ki ezt?
#9. voltam. Most olvasom a példáidat, pont ezek amik nagyon romlandóak. Volt hogy megfeledkeztem a rizsről a hűtőben, harmadik napon már szaga van. Ráadásul ezek amiket felsoroltál nem is igazán jók már fagyasztás után. Újraolvasztott sült csirke és sült zöldség? brrr.
Semmilyen köret nem jó két nap után, mint pl. rizs, tészta, főtt krumpli. TEhát összegzem: Ami a legjobban eláll, azok a tojás- és tejtermékmentes ételek, pörköltek, bő zsírban sütött húsok, mint pl .a sült oldalas. A régi öregek pl. úgy tartósítottak húst, hogy a hússzeleteket kisütötték, és annyi zsírral felöntötték ami teljesen ellepte, ezt a pincében tárolták ami sokáig elállt. Ez többnyire inkább avasodni szokott, de nem mászott ki magától az edényből. Az egyik lényege hogy konfitálták, a másik pedig, hogy a zsír teljesen légmentesíti a húst, ami által nem tud bomlásnak indulni. Így ezt tudták a téli időszakban akár hetekig is tárolni és fogyasztani.
srácok értem én hogy mászik a kaja 3 nap után :D
nem azzal van a baj, hogy sík hülye vagyok xD még ha az is...
szóval nézem a YouTube-on ezeket a meal prep videókat és ilyeneket csinálnak abban is, és nyugodt szívvel berakja a nő a hűtőbe a kajákat. azt akartam kérdezni hogy lehetséges e úgy éltenni az ételt hogy ne romoljon meg, de akkor legfeljebb lefagyasztom nyersen, fűszerezve a cuccot és esténként megsütöm másnapra.
Soha nem főzök előre, maximum olyan van, hogy màsnapra marad.
Harmadik nap se a gyerekem, se a pàrom nem enné meg, fagyasztani meg nem fogom, ha marad, akkor megy ki a kutya tàljàba.
18 éve főzök, de sose fagyasztgattam a főtt ételt.
Ma pl. bablevest csinàlok füstölt oldalassal.Ma, holnap megesszük, de ami marad, azzal jól jàr majd a pulink :)
A lànyom amúgy se fog sokat enni belőle ma, mivel suliban ebédel (bàr azt a szrt...áhh, fog ő enni itthon)
párom meg szerintem éhes lesz 3 körül mire jön.
Ha dolgozol, főzni tudsz.
Én legalàbbis tudtam két műszak és gyerek mellett pàr éve.
Ha suliba jàrsz, akkor meg passz!Rég voltam iskolàs.Igaz, koleszos meg sosem.
oké nyilván még tudnám csinálni hogy mindennap főzzek, jobb is lenne még friss meg minden, de suliba járok és dolgozom. reggel 8-tól este 8-ig, hétvégén vagyok kettőig amikor tudok főzni kényelmesen.
de mondom akkor az lesz hogy egy két naponta kisütöm a fagyasztott miújságokat este :D
így jár aki egészségesen akár élni, spórolni, tanulni és pénzt is keresni xD
Bocsànat :)
Na, az úgy macera, hogy reggel 8-este 8-ig.Akkor időd az nem nagyon van.
Figyelj, én írtam ugyan, hogy nem fagyasztgatok semmit, de azért tippet tudok adni.
Pl. leveseket le tudod fagyasztani, főzelékeket dettó.
A húsokat szerintem nem jó.Tésztàk megintcsak nem.
De a "műkaja" se egy fenomenàlis dolog.
Nincs lehetőséged menüre befizetni vakahol?
Gyakorlatilag mindent le lehet úgy fagyasztani, hogy utána élvezhetö legyen, kevés kivételtöl eltekintve.
A helyedben ezen gondolkodnék, mert ezzel megoldható a problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!