Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szerintetek ha zselatint...

Szerintetek ha zselatint teszek a vanílíás tejbe megszilárdul annyira hogy puding állaga legyen?

Figyelt kérdés
Mikróba el lehet készíteni? És ez mennyire egészséges ? Cukor nélkül.
2018. szept. 25. 21:24
 1/7 anonim ***** válasza:
64%

Puding nem hiszem, hogy lenne belőle. Tudod a puding nem zselatinból van :-)

Cukor nélkül lehet zselatin íze lesz. Vaniliás tej? Vmi bolti. Vagy tej+vaníla? (Akkor tuti zselatin íz)

Ebből legfeljebb egy panna cotta szerű dolog lesz, ha eléggé megszilárdul. Egyéb esetben egy zselés tej, melynek nem tudom mekkora lenne az elvezeti értéke!

2018. szept. 25. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Steviát raknék bele meg vanília örleményt. Ezeket tejbe zselatinnal elkeverném. Valami édességre vágyom.
2018. szept. 25. 21:41
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
Ha kihűl megszilárdul, de inkább zselés állagú lesz, és nem pudingos.
2018. szept. 25. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
60%

Ertem. De puding az nem lesz belőle. Zselatinnak olyanhoz lenne értelme aminél vársz, s végül egy kicsit rözgős dolgot kapsz. Akkor már inkabb egy kis keményítő.

Bar en ugy csinálom, hogy tej, vanilia, cukor majd tojás (csak ne legyen belőle rantotta). De az is időigényes.

Nincs otthon vmi mas is

2018. szept. 25. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
72%
Ha elég sok zselatint teszel bele, akár radirgumi állagot is el tudsz érni.
2018. szept. 26. 07:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
77%

Puding állagot keményítővel tudsz elérni, mivel a pudingpor is keményítő (módosított). És melegen is viszonylag sűrű lesz, de kihűlve sűrűbb.

Zselatintól kocsonyásabb, értelem szerűen zselésebb állaga lesz, és kizárólag lehűlés után.


Mikróban a keményítős (pudingporos) változatot nehézkesen lehet megcsinálni, mert folyamatos keverést igényel, minimum a besűrűsödés ideje alatt. Ha nagyon fontos össze lehet hozni, de elég nagy macera.


A zselatinos változat reálisabb opció mikróban, mert a zselatin eloldódik, elolvad forró folyadékban.

Ha esetleg csomós lenne, egyszerűen főzd fel (ügyelve, hogy a tej ki ne fusson)) aztán vedd ki, és kavard el.

Forráspont közelében a zselatin akármilyen csomós, eloldódik. Utána már csak hűteni kell.

2018. szept. 26. 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
54%

Egészséges <> cukormentes, szénhidrátmentes, mindenmentes.

Inkább ugorj le a boltba étkezési keményítőért, azzal többre mész, úgyse kell sok bele, nem kell attól aggódnod, hogy ennyitől fogsz elhízni.

2018. szept. 26. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!