Nyers gombától hasfájás?
Sziasztok! Reggel nagyon gyorsan csináltam egy szendvicset és nem tudom, hogy a gomba jó ötlet volt e?
Ez volt benne
Teljes kiö. Zsömle
Sajtkrém
Saláta
Sajt
Sonka
Paradicom
Uborka
Gomba
És egész délutám fáj a hasam! Lehet, hogy a gombától, hogy nersem tettem bele?
Csináltam már ilyen szendvicset de mindig megpirítottam a gombát csak most össze vesztem a barátnőmmel és kidobtam a tűzhelyet mert ő imád főzni!
Van olyan gomba, ami nyersen mérgező - gyűrűs tuskógomba, bizonyos pereszke és tinórú-fajták. A bolti gombának viszont elviekben nem kéne ilyet okoznia, lehet, hogy már le volt járva a sajt vagy a sonka.
Ha magad szedte gombáról van szó, az necces, haverom is járt már így. Errefelé nincs gyilkosgalóca ugyan, de van hánytató galambgomba /Russula emetica/ és kulaízű galambgomba /Russula faecesgustum/ amik bajt okozhatnak. Okoztak is, 2-3 napos gyalogfosást szerencsétlennek.
A nyers gomba OKOZHAT hasfájást, mert igen nehezen emészthetö a böre. Aki kicsit is érzékenyebb, az akár masszív hasmenést is kaphat töle, annak ellenére, hogy tökéltesen rendben volt a gomba.
A kérdésed alapján te is nehezen tudod emészteni, ezért legközelebb inkább szeletekre vágva pirítsd meg elöre és úgy tedd a szendvicsbe.
(Mellesleg a gombát nem érdemes nyersen enni, mert úgy a benne lévö tápanyagok jóformán nem szívódnak fel, kicsit sütve/fözve viszont igen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!