Mit lehet készíteni liszt és olaj felhasználásából?
1hete késik a fizetésünk, és már nincs ennivalónk. Holnap reméljük jön, még van rizsünk, tésztánk, kis margarin. Pár zöldség a kertben.
Valami jó kenyér féle kellene, élesztő elfogyott. Sütőpor még van.
Sütőporos kenyeret is süthetsz, neten van több recept.
Rizst felhasználhatod zöldséges rizsnek, tésztát is készíthetsz zöldségekkel, zöldségeket ki is ránthatod lisztbe panírozva, ha van otthon 1 db tojás.
Tegnap este próbáltam ki:
Pupusa:
- 30 dk liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 0,5 dl olaj
- 1,2 dl langyos víz
Összekutyulok, annyi vizet tégy hozzá, hogy olyan könnyen kezelhető tészta legyen belőle. Elnyújtod kb. 1 cm-es vastagságra, szaggatod vagy darabolod, teljes üres palacsinta sütőben, teflon serpenyőben meg tudod sütni.
Margarinnal kentem meg, tetejére egy karika paradicsom. Tökéletes kaja!!
A 30 dkg lisztből 8 db kerek lapocska sült ki, kb. olyan vastag és nagy lett, mint a formakenyér.
A rizst főzd meg, a zöldséget (répa-gyökér-karalábé-káposzta) mi van a kertben??? párold meg, csinálj velük zöldséges rizst, egy kis fűszerrel.
Írd meg, milyen zöldségek vannak a kertben, talán akkor többet is tudunk segíteni!
Liszt+víz+pici só, semmi egyéb nem kell bele - olajban, de akár sütőben is kisüthető. Kenyérszerű lesz, frissen egészen finom. Mézzel, lekvárral, margarinnal ehető, amit épp találsz a szekrényben.
Ha van otthon búzadara, akkor lehet készíteni hasonlót, mint a tejbegríz, csak vízzel. Ha cukorral készül, mint a tejbegríz, akkor mehet rá cukor, kakaó, fahéj, akár lekvár is, csak főzésnél picit több cukor kell bele, mint a normális verzióba.
Sósan készítve olyan puliszka-szerű lesz, nekem az annyira nem jött be.
Bocsi 1-es!
Most látom, hogy a zöldséges rizst te is írtad!
Mellé egy kis paradicsom saláta, és rögtön nem lesz annyira száraz a rizs!
Készítem a bodagszerűséget. 1kg liszt, vagy fél liter meleg víz, sütőpor, olaj, só...
Kenyérszerű az állag, most pihen.
Szedtem paprikát paradicsomot hagymàt és egy kis sárgarépát. A karalábé szerintem fás. Lecsósan elkészítem és reménykedek hogy holnap jön a pénz.
Szomorú hogy emberek így élnek ebben az országban. DOLGOZÓ emberek.
Olajos lisztet.
Biztos nagyon finom lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!