Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » SOS! Ez óriás csiperkegomba?...

SOS! Ez óriás csiperkegomba? Képek

Figyelt kérdés

Vidéken nagyinál a kertben termett, az erdő kb egy kmre helyezkedik el(tehát nem erdőben volt) egy nagy félkörben egymás mellett sok termett. A gallérja könnyen leválik róla, a teteje pikkelyes tehát nem lehet jól lehúzni a héját. Illata kellemes, a kalap belseje, tehát azok a redők rövid időn belül rózsaszinné válnak majd egyre sötétednek be, teljesen barnák lesznek. Nagyim megfőzte, nagyon kellemes az illata,enni még nem mertünk belőle. Egy roma férfi aki szokott szedni a környéken azt mondta nem jó, ne együnk belőle. Tatám megvan győződve,hogy ilyet evett régen is, jó a gomba. Néhány kalapját meg is rágcsálta valami.

Képek: [link]

[link]

Ezeket ma délelőtt szedtem azért ilyen fehérek, amelyek álltak egy két napot teljesen bebarnultak a lemezkéik.

Aki ismeri őket kérem segítsen, köszönöm :)

2018. júl. 7. 14:18
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
70%
Ez bizony a nagy őzlábgomba!
2018. júl. 7. 15:35
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
2018. júl. 7. 15:53
 13/29 A kérdező kommentje:

Piruló őzlábgombára tippelek. Ha megtapogatom a lemezkéket vagy letépem a törzsét bevörösödik a helye:

[link]

[link]

Pár napja sebbek voltak, ma láttuk hogy ilyen szép nagyra megnőttek.kb mint a tenyerem. Az illata kellemes, dióhoz hasonlítanám. Amit megfőzött mamám annak erősebb nagyon kellemes illata van, mint a konzervgombáknak amiket vettem idáig.

2018. júl. 7. 15:54
 14/29 anonim ***** válasza:
87%
Nagy özlábgomba , finom ehetö!
2018. júl. 7. 16:04
 15/29 anonim ***** válasza:
54%
TITA
2018. júl. 7. 17:20
 16/29 anonim ***** válasza:
72%

Rengeteg őzlábgombát szedtünk anno, ismerem, de bevizsgálás nélkül azt mondom, jobb a biztonság. NE egyétek meg! Legalább akkor fotóztad volna, amikor még egyben volt. Így azt sem látni, mekkora a szára, mert már le van vágva.

Én biztos, hogy nem kockáztatnék. Nem akarlak a híradóban látni. Ennyi röviden.

2018. júl. 7. 17:26
 17/29 anonim ***** válasza:
31%

16. vagyok. De ha hallgatsz itt többiekre, aki azt írja finom és ehető, akkor csinálj, amit akarsz. :)

Nem mellesleg az őzlábgomba nem így néz ki, még a piruló sem.

2018. júl. 7. 17:28
 18/29 anonim ***** válasza:
82%

Milyen kedvesek a válaszolók. Aki azt írja, hogy bevizsgálás nélkül ne egyék meg kb. 5 perc alatt zuhan a pontozásuk. Tiszta hülyék vagyok!

Jelentkezzen az, aki felelősségteljesen bevállalja ezek a fotók alapján, hogy ez őzlábgomba, ami között egy sem mérgező!

2018. júl. 7. 17:32
 19/29 anonim ***** válasza:
70%
Nem a válaszolókat akarom bántani, de egy ilyen forrás alapján mint a gyk. nem alapoznék. Legtöbb gombának van ehető és mérgező "társa". Nem véletlenül vannak erre szakosodva emberek, akik ezeket az apró különbségeket észreveszik mikor a kezükbe veszik és megvizsgálják. Kár volt addig a nagyinak fáradozni vele, sajnálom. Ha nincs aki bevizsgálja, kuka.
2018. júl. 7. 17:49
 20/29 anonim ***** válasza:
82%
Ha mindenki azt írná, hogy ehető, én akkor sem mernék kockáztatni egy anonym oldalra kitett kérdésre érkezett válaszok alapján.Nem tudnék ismeretlen emberek válaszaiban bízni, még ha jót is akarnának.
2018. júl. 7. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!