1/8 anonim válasza:
arabica kávéfajtából van, másik kávéfajta a robusta - ez utóbbi erősebb, az arabica meg (nekem) finomabb.
2/8 anonim válasza:
100% Coffea arabica kávéfajból készült a kávé.
3/8 anonim válasza:
Finomabb,lágyabb ízű, de kevesebb koffeintartalmú kávé. Robustával szokták "felütni", úgy ütősebb, erősebb, karcosabb lesz a kávé. A 100% arabica nekem inkább desszert kávé.
4/8 anonim válasza:
Az arabica kávé drágább, kevesebb a terméshozama, és elvileg jobb. (Többek szerint)
5/8 anonim válasza:
Arábiából származó Ilona.
Arab Ica. :D
6/8 anonim válasza:
Én 3 gramm arabicát keverek 2 gramm robustával az espresso gépemhez 1 csészére. Az arabica lágyabb, selymesebb főzetet ad, a robusta meg erőteljesebbet. A 100% arabicát a filteres kávéhoz szoktam használni.
Ugyan az igazából a teánál is amikor a 2 kiskanál asszám feketét összekevered az 1 kiskanál ceyloni teával hogy kiegyensúlyozott főzetet kapj.
7/8 anonim válasza:
az arabica kevesebb koffeinnel rendelkezik, kevésbé savas, könnyen fogyasztható lágyabb, kakaós, gyümölcsösebb ízű. ha megégeted ez is keserű mint a többi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!