Tea, kávé vagy kakaó ivók vagytok?
Reggelente kávé, hétvégén előfordul néha a kakaó is.
Teát inkább ősszel és télen iszok.
tea
kakaót és kávét nagyon ritkán iszok, 1 évben 2-3
Teát nagyon sokat iszom. Nagyon szeretem.
Kakaót is szoktam inni.
Kávét nem iszom, nem szeretem.
Tea: hideg időben heti 1-2x.
Forrócsoki: hideg időben, havi 1-2x.
Kakaó: bármikor, hetente kb 2-3x.
Kávé: ritkán, havi 1-2x.
Sajna kávé. Nem tartom ám kifejezetten rossznak, akkor nem innám, de mégis beavatkozik az ember működésébe, még jó, hogy nem élénkít, az durva lenne. De rengeteget kávézom, déltől éjszakáig előfordulhat, általában ebéd környékén van, s ha van vacsorám, akkor, mivel feketén ritkán iszom meg és időszakos böjtölő vagyok.
A teát is szeretem, kakaót inkább csak akkor iszom, ha elfogy a kávém s van elég tejféle (veszek tejszínt vagy sok kókusztejet készítek). De azt édesíteni célszerű s azt igyekszem elkerülni. A teát mindig üresen iszom (kivéve télen 1-2 alkalommal, amikor citrommal és eritrittel/xilittel, nosztalgia :D), ha filteres, ha rendes, szálas... A kávéba nagyon ritkán teszek édesítőt, tipikusan anélkül iszom. Kávéíz kell, nem édesség. A legkevésbé keserű kávékat veszem.
Mostanában elhúzott a víz és lecsökkent a tea, lehet úgy heti... 5x fél liter tea, napi 2-5 kávé (2-3 decisek, tejeskávé stílusúak, tojással és vajjal), 2-3 havonta egy kakaó.
Teás időszakaimban napi 2 liter tea simán bemegy egy-egy napon. Főleg télen, amikor épp nem vagyok hajlandó vizet inni, csak ha nagyon muszáj.
Talán le kéne jönnöm a kávéról, de megvan a maga szerepe, ami ha most hirtelen kiesne, nagyobb gondokat okozna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!