Szeretnék lefagyasztani cseresznyét és meggyet, nagyon kicsi adagokban, kb.2 adag zabkásához valónyi adagokat szeretnék. Hogyan tudnám ilyen pici adagokban fagyasztani?
Tálcán fagyasztom le, és amikor kemény,simítózáras zacskóba teszem, mindig annyit lehet kivenni belőle amennyi kell.
Nemcsak a gyümölcsöt, de a zöldborsót és a zöldbabot is ilyen simítózáras tasakokban tartom a fagyasztóban.
Én levesösszetevőket szoktam lefagyasztani ilyen módon. Pl. legutóbb káposztalevelet fagyasztottam le a következőképp:
Egy nagyobb nejlonzacskóba beleteszek egy adagot, jól kiszorítom belőle a levegőt és szorosan megtekerem rajta a zacskót, közvetlenül felette, így egy adag már benne van, fölötte a zacskó gyakorlatilag lezárva és újra beleteszek egy adagot. Ugyanígy a következő bugyorból is levegőt kiszorít, felette zacskó teker. Van, hogy csak 1-2x csavarom meg és ilyen kertészeti drótból levágva 4-5 centit, azzal szorosan lezárom a bugyrokat egyesével. Így elég mindig a legfelsőt kinyitni. A tálcás tök jó ötlet, sajnos nálunk nem férne be a fagyasztóba, meg átveheti a frigó szagát, nem én vagyok az első tulajdonosa, úgyhogy ki tudja, miket tároltak benne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!