Baj lenne a ha túllépem a makrot?
Van mozgástér, de a fehérje a legkötöttebb, annak a megfelelő sávban kell lennie, ha jót akarsz. Nyilván 1-1 nap nem oszt, nem szoroz, de rendszeresen alámenni izombontást okoz.
Ha úgy mész túl a határokon rendszeresen, hogy kalóriatöbbletbe kerülsz, akkor várhatóan hízol.
Ha a zsír és a szénhidrát egymás rovására változik, de jó marad a tápanyagbeviteled és jól érzed magad, akkor az rendben van. Nekem is kicsit összevissza variálódnak a makróim (a szénhidrát néha nyolcszorannyi, mint máskor, bár ezek a szélsőséges esetek, normálisan közelebb vannak egymáshoz a napjaim), de ezzel nincs baj. A fehérje egész rendben van, ahogy a kalória is okés, a zsír nekem teljesen irreleváns a fentiek után, a kötelező minimum alá úgyse tudnék menni.
Miért nem tudod szabályozni? Kötötten kell enned, semmi mozgástér semelyik étkezésednél?
16 éves vagyok és abban nem én döntök mit akarok enni ebédre.. Max a városba veszek magamnak valamit de ottis csak inkább szenny kaját lehet kapni..
És Tömeget növelni szeretnék.
Ha tudsz magadnak ételt venni, az már eleve jobb, mint ami sokaknál van. Vegyél valami fehérjét, ha az a kevés, vannak boltok.
A legtöbb embernek otthon is vannak lehetőségei, persze hallottam már hajmeresztő otthoni helyzetekről. Nekem könnyű volt, csak sajna a táplálkozáshoz nem értettem, mivel bármikor megragadhattam otthon zöldséget, tojást, gabonát vagy bármit. Csak mert van otthon főtt étel, nem muszáj egy az egyben azt enned. Sokszor feltét és köret van, megteheted, hogy saját köretet eszel... Az viszont nem tragédia, ha nem valami speckó szigorú étrendet tartasz, tömegelni lehet tipikus otthoni ételekkel is, már ha azok nem rémesen rosszak (lekvárostésztával pl. határozottan nehezebb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!