Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit jelent a baking soda?

Mit jelent a baking soda?

Figyelt kérdés
Ugyan tudok angolul de nem tudom,hogy melyik a helyes:szódabikarbóna vagy sütőpor.Nem akarok laikusként hozzá kezdeni egy ajándékhoz(fürdőbomba).Néztem több fordítóval is de valamelyik ezt valamelyik meg azt adta ki.

#főzés #Baking soda
2018. máj. 24. 14:14
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
szódabikarbóna
2018. máj. 24. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 acelsziv ***** válasza:
85%
A kettő ugyanaz az anyag csak más néven.
2018. máj. 24. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
28%
Utolsó, nem ugyanaz, ne beszélj hülyeséget. Keress rá, hogy mi a különbség.
2018. máj. 24. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szódabikarbóna. Ha fürdőbombához kell akkor e-miatt fog majd pezsegni.
2018. máj. 24. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 acelsziv ***** válasza:
94%

3: Mindkettő alapja a Nátrium -Hidrogénkarbonát

Az, hogy némely gyártó a sütőporba más anyagokat is kever pl monokalcium -foszfátot vagy nátrium-alumínium-szulfátot az egy dolog. Azok az anyagok csak a CO2 felszabadulását szabályozzák de az a alap az NaHCO3.

2018. máj. 24. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
88%

[link]


alternative names


Sodium Bicarbonate, Sodium hydrogen carbonate. NAHCO3


Not to be confused with baking powder.

2018. máj. 24. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
50%
A 6-os válasz a 3-asnak szólt...
2018. máj. 24. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

baking soda - szódabikarbóna

baking powder - sütőpor

2018. máj. 24. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Baking soda – szódabikarbóna

Baking powder – sütőpor

A szódabikarbóna egy lúgos anyag, amely bármilyen savas tartalommal, például ecettel, citromlével, íróval vagy joghurttal reakcióba lépve széndioxid-buborékokat hoz létre. Emlékezzünk csak vissza a gyerekkori kísérletekre, amikor vulkánt gyártottunk ecetből és szódabikarbónából. Ennek a reakciónak köszönhetjük, hogy a tésztánk megfelelő állagú és textúrájú lesz. A szódabikarbóna ugyanakkor ilyen erjesztő hatású tud lenni pusztán hő hatására is, (ez történik például, amikor a konyhai lefolyóba szórunk belőle, majd forró vizet öntünk rá, és így hárítjuk el a dugulást), de savval történő kiegyensúlyozás hiányában rossz, fémes ízt produkál. És ez bizony tönkreteheti az egész desszertet.


A sütőpor ezzel szemben szódabikarbónából és valamilyen savas por keverékéből áll, és így erjesztő hatását kétféleképpen fejtheti ki: vagy amikor megnedvesedik, és a savas illetve lúgos összetevői reakcióba lépnek, vagy simán csak hő hatására. A sütőpor tehát dupla hatású, következésképp sokkal hatékonyabb olyankor is, amikor ennivalónk nem tartalmaz elegendő savas alapanyagot.


Végül itt egy kipróbált fürdőgolyó recept

[link]

2018. máj. 24. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Most már meg tanultam;)
2018. máj. 25. 20:51

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!