A tökéletes hamburgerhusi receptje és módszere érdekelne. Van egy problémám amit nem tudok megoldani, tanács?
Én úgy szoktam, hogy veszek ilyen darálthusit ami marha és disznó keveréke egybe. A tescoban lehet kapni.
Szépen megpogácsázom, és lapos vagy bordázott serpenyőben olaj használata nélkül kisütöm, és szinte csak só és bors fűszerezést kap. Mindkét oldal kap sütést, rakok rá egy lapkasajtot amit ráolvasztok, az íze finom meg minden, a nagy problémám az, hogy rengeteg nedvesség marad a húsban. de tényleg nagyon sok.. jó nyilván ha nyomkodom és kinyomom belőle a nedvességet akkor megoldódik, de .. akkor csúnya lesz a hús formája..
Ilyen főzős vidike olyan szépen megsütik és nincs benne 1 liter víz.. 1-1 sütés oldalaként és kész is.. ha én így csinálom akkor kb annyi szaft/nedvesség marad a húsban ahogy eszed a hamburgert, hogy nagyon sok.. szóval ezzel kéne valamit kezdenem.
Máshol kell venni a húst. Ha "gyárilag" sok benne a víz, akkor nem igazán tudod ezt megoldani szerintem.
Azokban a főzős videókban, amiket láttam, általában azzal kezdenek, hogy ilyen vagy olyan húst daráltatnak hentessel. Tehát nem a kész, tálcás darált húst veszik meg.
Ne vegyes húst vegyél és ne előre darált húst. Vegyél olyan marhúst aminek kb 20% zsír. Én így készítem el a pogácsát.
azért veszem a darált marha-sertést mert nagyon drágának tartom a marhahúst. Saját célra szoktam készíteni nem eladásra. Csináltam már csak marhából az meg túl száraz lett, és nem volt nedvességtartalma.
Arra gondoltam, hogy hentessel daráltatok mondjuk, ha veszek 2 kg-t akkor abban 400g Zsiradék lenne, 600g marhahús és 1000g sertéshús.
Zsiradéknak pl mit? bacon?
Marhahúsra milyen hús? lábszár?
Sertéshúsra mit? Lapocka? vagy karaj?
Rendben köszi. Megpróbálkozom hentesél akkor, mert az előre csomagolt tálcás hús ízre nem rossz, de tényleg nagyon fel van vizezve.
Igazából, vettem ilyen kimondott hamburger hús formázót, de ha sütés közben nyomkodni kell a lapáttal, hogy kiengedje a levét akkor tök felesleges formázni mivel szét nyomom lényegében. 12-15dkg-s húspogácsákat szoktam sütni.
Ha "tökéletes" hanburgert akarsz, akkor 100% marhát kell venni és drissen daráltatni.
Ha disznót keversz hozzá - föleg, ha olyan sokat, ahogy írtad -, akkor abból sosem lesz normális hamburger, márcsak azért sem, mert a disznó jóval zsírosabb is meg vizesebb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!