Mit készítesz, ha gyorsan valami hideg (gyümölcsös) édességre vágysz?
A kedvencem:
Nem tom mi a neve, mamámmal találtuk ki :D
kell hozzá:
- háztartási keksz
- vmilyen gyümölcs
- 1 nagy doboz tejföl
- cukor
Bontsd fel a doboz tejfölt. Tegyél bele 5-6 evőkanál cukrot, vagy porcukrot és vaníliáscukrot.
Egy tálba vagy tálcára fektess le 4x6 vagy több kekszet. Kenj rá kb fél centi cukros tejfölt, utána tedd rá a felvágott gyümölcsöt (pl banánt vagy kettévágott epret vagy kivit stb) és tegyél rá egy sor kekszet. Utána megint sok-sok tejföl (nem baj ha kifolyik oldalt) utána még 1 sor keksz. majd a maradék tejfölt kend szét a süti tetején. Be a hűtőbe egy félórára-órára aztán kész is a süti :D
17:46 vagyok
Azt elfelejtettem, hogy üres joghurtos pohárba, vagy vajasdobozba kell beleönteni a masszát, mert abból fagyott állapotban kijön :)
"joghurttorta"
fogsz egy tasak zselatint,bleöntös deci tejbe,felfőzöd,ha langyosodott akkor fogsz egy nagy dobot (vagy 3-4 kisdoboz) joghurtot,összekevered,beleöntöd valamibe (akár formába,csészékbe,vagy egy sima tálba),és hűtőbe teszed (nem fagyasztóba,csak a sima hűtőbe)
fél óra mulva már ki is boritható és ehető,akár gyümölccsel,tejszinhabbal is
tej, fagyasztott gyümi, cukor vagy méz
bele a botmixxer, megcsinálom turmixnak és elszürcsölöm:)
én is a nyagyimmal fejlesztettem ki ezt:
(nagyon hasonlít a kekszeshez)
2cs. babapiskóta
1 cs. főzőpuding (amiet szertsz)
csoki (ízlés szerint)
gyümölcs
1. Végy elő 1 őzgerincet. Fektesd bele a babapiskótákat hosszába, közé csokit, gyümölcsöt rakhatsz ÍZLÉS SZERINT. Ha ez kész akkor, főzzük meg a pudingot.
2. A pudingot AHOGY KÉSZ VAN egyből öntsük bele az őzgerincbe.
3. 1 éjszakára tedd be a hűtőbe
4. Reggel (8-9 óra között) vedd ki szeleteld fel és jó étvágyat hozzá.
Tudom 1 picit sokáig tart megcsinálni de míg éjszaka alszol addig megdermed és mind a ketten jól jártok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!