Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy keszul a Camambert sajt?

Hogy keszul a Camambert sajt?

Figyelt kérdés
2008. okt. 28. 18:36
 1/3 anonim válasza:
77%
nemtom de kva finom:) Amúgy szerintem mesterségesen érlelik egy ideig, amíg nem keletkezik rajta a nemespenész.
2008. okt. 28. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Camembertnek írják egyébként, és valahogy így készül:

-a nyers tehéntejet 50 percig 63 C-fokon pasztörizálják

-visszahűtik 38 C-fokra és baktérium kultúrát adnak hozzá

-egy óráig hőn tartják, utána tejoltót adnak hozzá

-másfél óra alvadás után sajthárfával feldarabolják

-leszűrik, a töretet 80 C-fokos vízzel mossák (többször)

-préselik, formázzák. Minden esetben 11 cm átmérőjű, 3 cm vastag korongokat készítenek belőle, ezek súlya kb. 25 dkg

-sózzák, pontosabban sós vízben áztatják

-nemespenész kultúrával vonják be a felületét

-érlelik megfelelő mikroklímájú helyen

-csomagolják, eredetileg fadobozba


Kevesen hiszik el, de otthon is lehet készíteni, kicsit macerás, de megéri. Ez a 25 dkg 2,5 l tejből kijön, ha érdekel írjál.

2008. okt. 28. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Engem érdekelne, küldtem privit, ha nem ment át, akkor írd le ide légyszi!!!!
2008. okt. 28. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!