Hogy keszul a Camambert sajt?
Figyelt kérdés
2008. okt. 28. 18:36
1/3 anonim válasza:
nemtom de kva finom:) Amúgy szerintem mesterségesen érlelik egy ideig, amíg nem keletkezik rajta a nemespenész.
2/3 anonim válasza:
Camembertnek írják egyébként, és valahogy így készül:
-a nyers tehéntejet 50 percig 63 C-fokon pasztörizálják
-visszahűtik 38 C-fokra és baktérium kultúrát adnak hozzá
-egy óráig hőn tartják, utána tejoltót adnak hozzá
-másfél óra alvadás után sajthárfával feldarabolják
-leszűrik, a töretet 80 C-fokos vízzel mossák (többször)
-préselik, formázzák. Minden esetben 11 cm átmérőjű, 3 cm vastag korongokat készítenek belőle, ezek súlya kb. 25 dkg
-sózzák, pontosabban sós vízben áztatják
-nemespenész kultúrával vonják be a felületét
-érlelik megfelelő mikroklímájú helyen
-csomagolják, eredetileg fadobozba
Kevesen hiszik el, de otthon is lehet készíteni, kicsit macerás, de megéri. Ez a 25 dkg 2,5 l tejből kijön, ha érdekel írjál.
3/3 anonim válasza:
Engem érdekelne, küldtem privit, ha nem ment át, akkor írd le ide légyszi!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!