Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a fodormenta tea hatása?

Mi a fodormenta tea hatása?

Figyelt kérdés

Tapasztalatokat szeretnék :) Van a kertünkben egy nagy bokor már belőle, múltkor leszedtem pár levelet, meg főztem mint a teát, és nagyon finom volt ízesítés nélkül is.

Mennyi levelet kell rakni egy adaghoz?

2010. jún. 6. 15:43
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Mire jó?

Hatóanyagainak köszönhetően jó szélhajtó, görcsoldó és emésztésjavító hatású (epetermelést fokozó), de gyomorerősítőként is elfogadott. Illóolaját megfázás esetén inhalálásra használják. Meghűlés esetén köhögéscsillapító hatású.

Hogyan használjuk?

Fodormenta-szósz

Tea: 3 dl forrásban lévő vízzel forrázzunk le 2 teáskanálnyi összeaprított fodormentalevelet, majd 5 perc elteltével szűrjük le.

Olaj: Jó görcsoldó, szélhajtó hatású.

Fűszerként: Ízletes fodormenta szósz készíthető belőle, mely a báránysültnek különösen pikáns ízvilágot kölcsönöz.

2010. jún. 6. 16:25
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Én is rendszeresen iszom,tudom ajánlani!!Remek görcsoldó és emésztés elősegitő!És imádom az izét is..,olyan friss=)
2010. jún. 6. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!