Érdekelne, hogy miből mennyit kell enni egy héten?
Hogy minden létező vitamin a szervezetünkbe jusson.
Pl egy héten hányszor gyümit, joghurtot, túrót stb
Ezt nem lehet így megmondani. Millióféle étrend van (én minimális gyümölcsöt eszem és semmi joghurtot és túrót. de egy csomó mást sem), két gyümölcs vitamintartalma is eltér, az emberek tápanyagigénye is, s még a kalóriaigény is számít, mert ha pici a kereted, akkor nem fér bele olyan sok a tartalmasabbakból, mint másnak.
Épp elég szép téma a makrotápanyagoké is. Nos, egy nagy kalóriaigényű ember gabonából és zöldségből beviheti a fehérjeigényének a zömét (persze az egészsét is, de most mindenevőről van szó, aki nem csak ezekkel lakik jól), nekem ezek a töredékét adják szálkásításkor, nekem a fehérjedús ételekre kell koncentrálnom ahhoz, hogy ugyanazok az aminosavak bejussanak a szervezetembe.
"kelleni" semmit se kell.
Pl. tejterméket, tojást, évek óta nem eszem, húst 15 éve nem. És makkegészséges vagyok. 4-5 évente szoktam beteg lenni egy pár napot:)
Mindenesetre, ha engem kérdezel: zöldséget, gyümölcsöt a legtöbbet, emellett sok teljes kiőrlésű dolgot ill. gabonát (rozs, zab, árpa, stb.); 1-2 adag hüvelyest vagy olajos magot naponta ill. ezekből készült termékeket. Nekem ez vált be. Minél kevesebb édesség, olajos cucc vagy készétel :)
Ha meg mást kérdezel, biztos mást fog mondani... van 1000 féle étkezési modell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!