Aex kérdése:

A palacsinta?

Figyelt kérdés

a palacsinta most mi?

édeség?

#Palacsinta?
2018. jan. 22. 04:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem attol fugg,hogy eszed. Pl az amerikaiaknak reggeli, akar lehet desszert is. De ha mondjuk hortobágyi pala akkor az már lehet főétel is.
2018. jan. 22. 05:12
 2/7 anonim ***** válasza:

A palacsinta egy sült tészta, amit sokféle képpen lehet "teljessé tenni", és a végleges formáját már az elkészítéskor is figyelembe kell venni.

A palacsintából nem feltétlenül készül édesség, a húsos palacsinták tésztája sós, sőt vannak olyan változatok, amelyek készülhetnek édes, és sós tésztából is (pl a túrós palacsinta).

A kész étel lehet édesség (pl Gundel palacsinta), vagy akár főétel(húsos palacsinta)

2018. jan. 22. 06:37
 3/7 anonim ***** válasza:
90%

Én kétféle képpen szoktam:

1. Édességnek: eperlekvárral, joghurttal megtöltöm, feltekerem és olvasztott forró csokival leöntöm.

2. Rendes kajának: pizzaszószt/majonézt, sonkát, szalonnát kockázok bele, feltekerem és sajtot olvasztok a tetejére.

2018. jan. 22. 08:37
 4/7 Andizsuzsi ***** válasza:
90%
Most nem tudhatjuk. Attól függ, hogyan eszed. A hortobágyi egy teljes második fogás, a tartalmas leves/főzelék után egy édes palacsinta könnyebb fogás, komplett étkezés után lehet desszert, de lehet pl levesbetét is.
2018. jan. 22. 09:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Van sos es edes palacsinta is. Attol fugg hogy van elkeszitve.
2018. jan. 22. 10:51
 6/7 anonim ***** válasza:
egy kiadós leves után,szerintem 2.-nak is megfelel
2018. jan. 22. 13:46
 7/7 anonim ***** válasza:

A többiek már minden verziót leírtak...

Nálam mindig főétel, semlegesnek sütöm és először sósan, majd édesen eszem. Mivel 6 igen tartalmas palacsinta alatt nem tudok megállni, édességnek kissé erős lenne. De nekem a torta is főétel, ugyaneme okból.

2018. jan. 22. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!