A palacsinta?
a palacsinta most mi?
édeség?
A palacsinta egy sült tészta, amit sokféle képpen lehet "teljessé tenni", és a végleges formáját már az elkészítéskor is figyelembe kell venni.
A palacsintából nem feltétlenül készül édesség, a húsos palacsinták tésztája sós, sőt vannak olyan változatok, amelyek készülhetnek édes, és sós tésztából is (pl a túrós palacsinta).
A kész étel lehet édesség (pl Gundel palacsinta), vagy akár főétel(húsos palacsinta)
Én kétféle képpen szoktam:
1. Édességnek: eperlekvárral, joghurttal megtöltöm, feltekerem és olvasztott forró csokival leöntöm.
2. Rendes kajának: pizzaszószt/majonézt, sonkát, szalonnát kockázok bele, feltekerem és sajtot olvasztok a tetejére.
A többiek már minden verziót leírtak...
Nálam mindig főétel, semlegesnek sütöm és először sósan, majd édesen eszem. Mivel 6 igen tartalmas palacsinta alatt nem tudok megállni, édességnek kissé erős lenne. De nekem a torta is főétel, ugyaneme okból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!