A kechup az elég nagy szégyen paradicsomszósznak. Ha ezt az olaszok megtudnák...
Mellesleg pedig nincs eredeti olasz recept a pizzaszósznak, mert ahány ház, annyi szokás. De tényleg minden faluban máshogy készítik el a pizzát!
Lehet kapni konzerves paradicsomot, én általában azzal szoktam plusz egy kicsi sűrített paradicsommal. A konzerv parinak igy a leve higítja a sűrített paradicsomot. Főzés közben pedig pizzafűszert pakolok bele :) Lehet így kapni kis csomagban, de akár lehet külön beletrakni, bazsalikomot, oregánót, fokhagymát. Nagyon fincsi, csak lehűtés után tedd a pizzára.
2008. okt. 26. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
Eddig én akàrhàny olasz étterembe jàrtam,söt dolgoztam is,én mindig azt làttam hogy süritett paradicsom vizzel higitva,oregàno,bazsalikom,és örölt bors bele.
Azt a ugy teszik a pizzàra,gogy egy levesszedö kanàllal meritenek a pizzatészta közepére,és a kanàl "fenekével"kör-körös mozdulatokkal,huzzà szét,és arra kell vigyàzni hogy a pizza széle 1 cm-es tàvolsàgban szabad maradjon.
2008. okt. 26. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
Én is konzerv hámozott paradicsomot veszek, és teszek hozzá bazsalikomot, oreganot, majorannát, sót, pici feketeborsot, esetleg még fokhagymát is, ha olyan kedvem van. Aztán összeturmixolom, de nem egészen pépesre. Nagyon finom! :)
2008. okt. 26. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 anonim válasza:
Én meg úgy szoktam, hogy egy kevés hagymást kevés olajon megpirítok, aztán beleteszem a sűrített paradicsomot, és ezzel is egy kis ideig pirítom (de csak pár pillanatig), aztán felöntöm vízzel... Először kicsit híg, de pont az a lényeg, hogy addig kell főzni, míg be nem sűrűsödik, közben fokhagyma, só, bors, meg ki amit még szeret... Szerintem tök fini..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!