Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a titka az igazi pizzaszósz...

Mi a titka az igazi pizzaszósznak, hogy készíthető el?

Figyelt kérdés
Unalmas a kechup:S
2008. okt. 26. 00:04
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Létezik pizzakrém...
2008. okt. 26. 00:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
az is volt már..
2008. okt. 26. 00:32
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
meg van pizzafűszer amit paradicsomszószba kell szórni...se az túl erős nekem!
2008. okt. 26. 00:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim válasza:
83%

Megveszem a boltban a morzsolt oreganót és bazsalikomot,belerakom egy sűrűbb bolti ketchupba egy részét,és kész.

A boltban nézd meg a gyári pizzaszószos flakon hátoldalán az összetevőket,azt tedd bele!

2008. okt. 26. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy szoktam csinálni, hogy sűrített paradicsomot felhígítok egy kevés langyos vízzel, majd mehet bele a bazsalikom, oregano, kakukkfű.
2008. okt. 26. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
87%
Ketchupba sűrített paradicsomot raksz, oregánót, bazsalikomot, rozmaringot, borst, majorannát, eezt összeforralod!
2008. okt. 26. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A kechup az elég nagy szégyen paradicsomszósznak. Ha ezt az olaszok megtudnák...

Mellesleg pedig nincs eredeti olasz recept a pizzaszósznak, mert ahány ház, annyi szokás. De tényleg minden faluban máshogy készítik el a pizzát!

Lehet kapni konzerves paradicsomot, én általában azzal szoktam plusz egy kicsi sűrített paradicsommal. A konzerv parinak igy a leve higítja a sűrített paradicsomot. Főzés közben pedig pizzafűszert pakolok bele :) Lehet így kapni kis csomagban, de akár lehet külön beletrakni, bazsalikomot, oregánót, fokhagymát. Nagyon fincsi, csak lehűtés után tedd a pizzára.

2008. okt. 26. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Eddig én akàrhàny olasz étterembe jàrtam,söt dolgoztam is,én mindig azt làttam hogy süritett paradicsom vizzel higitva,oregàno,bazsalikom,és örölt bors bele.

Azt a ugy teszik a pizzàra,gogy egy levesszedö kanàllal meritenek a pizzatészta közepére,és a kanàl "fenekével"kör-körös mozdulatokkal,huzzà szét,és arra kell vigyàzni hogy a pizza széle 1 cm-es tàvolsàgban szabad maradjon.

2008. okt. 26. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is konzerv hámozott paradicsomot veszek, és teszek hozzá bazsalikomot, oreganot, majorannát, sót, pici feketeborsot, esetleg még fokhagymát is, ha olyan kedvem van. Aztán összeturmixolom, de nem egészen pépesre. Nagyon finom! :)
2008. okt. 26. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
100%
Én meg úgy szoktam, hogy egy kevés hagymást kevés olajon megpirítok, aztán beleteszem a sűrített paradicsomot, és ezzel is egy kis ideig pirítom (de csak pár pillanatig), aztán felöntöm vízzel... Először kicsit híg, de pont az a lényeg, hogy addig kell főzni, míg be nem sűrűsödik, közben fokhagyma, só, bors, meg ki amit még szeret... Szerintem tök fini..
2008. okt. 30. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!