A sörbundában sült csirkemell is rántott hús?
Attól függ, milyen értelemben gondolod.
Hivatalosan a konyhai megnevezés két különbözö dolog, a rántott hús a liszt-tojás-prézlis variáció, a sörtésztásat meg hivatalosan "Orly módra" név alatt találod meg.
Viszont ha élettani/kalóriaügyi szempontból érdekel, akkor elég egyforma a két étel.
Igazából csak tesómmal "fogadtunk" egy kicsit :D
Köszi szépen a választ! :)
Véleményem szerint minden hús rántott hús, amit valamilyen bundába forgatnak, és olajban sütik ki.
Ez egy gyűjtőnév ahol az egyes ételeknek van saját neve is: több féle állat, többféle húsából készülhet ( pld. sertésnek, combjából, karajából, tarjájából.. de készülhet szárnyasokból, akár halból is)bécsi szelet, párizsi szelet, mátrai borzaska, milánói borda, kijevi pulyka, különböző töltött szeletek...
Az elkészítés módja a lényeg, az összetevők változhatnak.
# 5/5 Időpont ma 20:06
Oké, jó szokás szerint ellenérvek nélkül lepontoztak.
Nem lep meg.
Egyetlen lepontozó megindokolná észérvekkel a lepontozását.
A "rántott hús" pont olyan kategória, mint a "tészta-étel", vagy a "sült hús". Valaki leírja, milyen "A" sült hús, és a többi sült miért nem az? Hol van leírva, hogy mi minősül rántott húsnak?
A rántott hús a bécsi szelet módra panírozott húst jelenti.
A többit bundázott/bundában sütött húsnak nevezik - és EZ a gyüjtönév.
Ebböl következöen te rosszul használod.
"A "rántott hús" pont olyan kategória, mint a "tészta-étel", vagy a "sült hús". Valaki leírja, milyen "A" sült hús, és a többi sült miért nem az?"
Ebben tévedsz, a rántott hús csak annyiban kategória, hogy a liszt-tojás-zsemlemorzsa panírban sütött húsokat jelenti, a konkrét húsfajta megadása nélkül, azaz lehet csirke, disznó vagy egyéb.
A sült hús is kategória, de sokkal tágabb, mert a sütés módja nincs meghatározva - lehet sütöben, zsiradékban sütni, a lényeg, hogy nem fözik! Amit elöször folyadékban puhítanak, az hivatalosan párolt hús, mégha sokan nem is pontosan használják.
"Hol van leírva, hogy mi minősül rántott húsnak?"
Minden szakácskönyvben, fözös oldalon, google-ban, wikipediában.
Az általad említett húsételeket bundázott húsoknak, bundában sütött húsoknak nevezik, és ott is meg szokás adni, hogy milyen bundáról - párizsi, sörtésztát, stb. - van szó!
De tehetsz egy próbát, ha az utcán megkérdezel 100 (felnött) embert, hogy mi a rántott hús, gyakorlatilag mindenki a "bécsi szelet valamilyen húsból", azaz a "liszt-tojás-zsemlemorzsa" panirozásút fogja mondani.
"A rántott hús a bécsi szelet módra panírozott húst jelenti. "
Ez önellentmondás, mert a bécsi szelet módjára panírozott húst bécsi szeletnek nevezik. A rántott hús me, egyenlő a bécsi szelettel.
"Minden szakácskönyvben, fözös oldalon, google-ban, wikipediában. "
"keresési találatok: rántott hús
417 recept "
Mondjátok, miért kell hadakozni karácsony utolsó napján ezen a kérdésen ?
Két fiatal fogadott, és arra válaszolt mindenki .
Egyikük biztosan nyert ( az egyik válasz erre utal... )
Szerintem nem kell tudományos alapokra helyezni a rántotthús kérdést, mert a legegyszerűbb ember is tudja milyen a rántottszelet, rántottcsirke...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!