Hogyan nézne ki álmaid szendvicse?
Mit tennél bele? Milyen pékáru? Milyen húsféle?
Az enyém: kívül ropogós, de belül puha óriáskifli vastagon megkenve egy kevés szardellapasztával elkevert vajjal, benne füstölt lazac, valami lágyabb ízű sajt, főtt tojás karikái, majonézes torma, csemegeuborka, jóízű paradicsom, jégsaláta, hónapos retek és egy kis metélőhagyma.
A másik: egy nagyobb magvas zsemlében egy nagy szelet, vastag rántott csirkemell, fokhagymás édes csiliszósz, rukkola, kígyóuborka, lilahagyma, kevés káposztasaláta, paradicsom.
A harmadik: egy zsemlében frissen sült natúr sertésszelet, mustár, majonéz, csemegeuborka, paradicsom, lilahagyma, bébispenót.
Nekem ezeknél nem kell jobb :
Mindegyikhez friss, meleg, ropogós, magvas teljes kiörlésű buci
1. :
Pick téliszalámi, rá trappista sajt, majd főtt tojás, aztán savanyúság (lehetőleg erős uborka), végül pirosarany / erős Pista
2.:
Házi sült szalonna / rántott csirkemell, majd kerti rajta lilahagyma & erős paprika & paradicsom
3.:
Spar kenőmájas, rajta kerti uborka / paprika & paradicsom
Imádom a szendvicseket, úgyhogy több kedvencem is van:
- teljes kiőrlésű pannini, fekete olajbogyós hummusszal, aszalt paradicsom, pirított kaliforniai paprika, olajbogyó, bébispenót, friss bazsalikom olívoalaj és ez az egész megpirítva
- szezámmagos bagel vegán zöldfűszeres krémsajttal, avokádó szeletek, olajbogyó, friss kapor, vékonyra szelt uborka, rukkola, vegán kaviár (az ikeában kapható az utóbbi pl :)
Nálam a szendvics mindig pirított pékáruval kezdődik. Pl.
Két kovászos kenyér szeletet hirtelen serpenyőben pici pecsenyezsíron nagy hőfokon megpirítom mindkét oldalát, de nem kiszárítva! Közben mellette egy kis maradék kacsa/sertés/csirke sült darabkákat is átmelegítem a serpenyőben, gombaszeleteket pirítok mellé.
A kenyéret vékonyan megkenem tartármártással, jöhet rá a hús, a gomba, szeletelt hagyma, füstölt sajtszelet, majd a szintén mártással megkent másik szelet. Jól összenyomva a serpenyőbe tovább pirítom, gyakran forgatva, míg a sajt is el nem kezd olvadni.
:)
Kedvenc szendvicsezőmben már nem adják, pedig nagy kedvencem volt:
friss bagel, krémsajt, füstölt lazac, rukkola, cheddar sajt
Egyetlen fajtát szerettem gyermekkoromban, ma is az az egyetlen, de most már kihagyom a sosem kedvelt részét, a kenyeret.
Friss, meleg, belül folyós lágytojás (ízletes házi tojás), rajta sok csemege uborka, grillszósz- és mustárpöttyök, valamint egy kupac Masdaamer sajt, reszelve.
Na ez jópárszor, az egy ideális ebéd, esetleg még egy pici desszert utána, pl. egy szem naspolya.
Nem kell elbonyolítani :)
A lazacot is szeretem, de az uborkás-mustáros lazackrémhez kéne kenyér és az nekem nem jó.
S persze ha egyszer az életben találnék egy igazán jó házi disznótorosból származó jó zsíros sonkát vagy kolbászt, abból is lehetne valami. Na, ahhoz nem kell kenyér :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!