1000 féle bodzaszörp recept közül melyiket válasszam? Olyat szeretnék, ami jól hígítható.
szia, én is a héten fogok csinálni, de a pontos receptet én sem tudom. Mi tavaly csináltuk, de megromlott mert nem főztük fel, meg műanyag üvegbe raktuk :-(
a nagynénémnek viszont nagyon jól sikerült, és ha gondolod irj nekem egy és elküldöm a receptet, mivel még én is ma hívom fel a receptért :-)
Szia, én így csinálom:
30 deka cukrot karamellizálok. Ez kell, mert ez adja az ízét és a színét javarészt. Több szörpöt kóstoltam, ahol nem karamellizáltak, nekem egyik sem ízlet. Ehhez hozzáöntünk 3 l vizet, feloldódik, és még 2,7 kg cukrot. Megvárjuk míg elolvad a cukor. 5 dkg citromsav kell bele, egy vaníliás cukor, 15 nagyobb virág, és a végén 4 citrom karikra vágva. Ezt úgy mondom neked, hogy én kb 5 féle receptet kipróbáltam, és egyik sem ízlett igazán, hiába a dédim majd 100 éves receptje az igazi.
Ja ,és nem hűtögetem a vizet, minek? A forró vízben jobban kioldódnak az aromák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!