Nekem is a selyemfű volt eddig a legfinomabb, második helyezett a termelői hársméz, utána jön az akác és virág.
Más fajta mézeket még nem nagyon kóstoltam.
Tényleg eléggé ízlésfüggő- már, akinek számít a fajta és a minőség is- nemcsak az a véleménye, hogy a méz finom édes :)A selyemfű, az akác, a hárs az alapkedvencek, de pár éve nagyon megszerettem a repcemézet. ismerős termelőtől veszek mindig minden mézet, tőle kaptam először a habosított repcemézet.Nekem nagyon-nagyon ízlik, sajnos az idén szinte semennyi sem lesz az áprilisi rossz idő miatt.
Kaptam egy kisüveg medvehagyma mézet is, először nem tudtam mit kezdeni a fokhagymás ízzel,de kipróbáltam sült, bőrös húsok kenegetésére, hogy szép ropogós pirosak legyenek. Erre nagyon bevált, el is fogyott.
Mézeskalácshoz csak "sima " vegyes virágmézet használok, teljesen jó hozzá.
Elég érdekes mézekről írtatok, majd ha lehetőségem nyílik rá, akkor mindenképpen megkóstolom.
Én már ettem akác-, repce-, hárs-, virág-, (és amit nagyon szeretek, igazi különlegesség, karakteres ízvilággal rendelkezik) gesztenyemézet. :)
Életemben a legfinomabb mézet a nagybátyámnál ettem,aki méhész volt.
Egy betegség miatt nem tudta a méheit az erdőbe szállítani, így azt gyüjtötték ami a környékükön virágzott, ez nevezetesen a gyalogbodza volt.
Az illata és az íze is megmaradt az emlékeimben, soha sem kóstoltam azóta hozzá hasonlóan finomat.
16-os. A méh a bodzáról nem gyűjt virágport. Nem megy rá.
Szerintem te, akácmézet ettél bodzavirággal, vagy bodzaszörppel ízesítve.
Nem vagyok különösebben oda a mézért. Nekem anélkül is elég édes az életem. :-))
De ha választani kell, nekem a selyemfű méz, és a hársméz íze jön be leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!