Lecsót le lehet fagyasztani? Nem lesz rossz utána?
A 2. elég hülyeséget ír, természetesen lehet zöldségeket fagyasztani, csak normálisna kell utána felhasználni.
Lecsót inkább nyersen fagyaszd le - azaz a paprikát/paradicsomot külön-külön feldarabolva, és amikor fel akarod használni, akkor fagyosan kezdd el elkészíteni, akkor ugyanolyan lesz, mint a frissböl frissen készült.
Azért is jobb külön fagyasztani a paprikát meg paradicsomot, mert minden más ételbe is tudsz tenni belölük, ha kell. Az egyetlen, amire figyelni kell, hogy nem olvaszd ki elöre, mert attól lesz löttyedt.
Meg természetesen a fagyasztottat utána nem lehet nyersként fogyaszatni, mert az állaga erre nem alkalmas.
2-es jól írja, otthoni fagyasztásnál roncsolódik a zöldség.
Takony állagú lesz.
Ezért kell inkább befőzni.
Ha kész lecsód, van, azt jobb üvegekbe rakni.
Akinek meg takonyállagú lesz a fagyasztott zöldsége, az valamit nagyon rosszul csinál - én sok éve minden fölösleges zöldségfélét fagyasztok és eddig minden esetben normális állagú maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!